Політична реклама

Cолярій може викликати рак

1419 0
Засмага у солярії в 2 рази частіше викликає рак шкіри, ніж відпочинок на Середземному узбережжі, а його випромінювання вдвічі більш шкідливе, ніж вважалося до того.

Як пише The Daily Mail, Всесвітня організація з охорони здоров'я прирівняла солярії до шкідливих звичок, які не відстають за шкідливістю від цигарок та викликають рак, - повідомляє Правда. Життя.

Урядовці Великобританії побоюються, що не належним чином виконується закон, згідно з яким заборонено використовувати солярії особам, що не досягли 18-ти років.

За словами професора Гаррі Мозлі, який проводив дослідження, молоді жінки, які користуються соляріями знаходяться у небезпеці. "Ця ситуація - неприйнятна. Мають бути вжиті більш суворі засоби контролю", - каже він.

Дослідники з Університету Данді протестували апарати у 402 закладах у Великій Британії.

Вони також оцінили ризик розвитку раку шкіри і порівняли його із природнім сонячним випромінюванням.

Їх висновки, опубліковані в Британському журналі дерматології, свідчать про те, що 90% соляріїв мають випромінювання, що перевищують норми безпеки, встановлені ЄС.

Випромінювання однієї машини було настільки сильним, що ризик захворіти на рак шкіри був в шість разів вище, ніж середземноморське сонце.

Зазначимо, що за даними Cancer Research UK, протягом останнього десятиріччя у два рази зросла кількість випадків утворення злоякісної меланоми - найнебезпечнішого раку шкіри.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!