COVAX виділить Україні безкоштовно вакцину для 4 мільйонів українців

1811 0
Йдеться про 8 млн доз для 4 млн населення, бо мова йде про двократне введення вакцини.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безплатній основі для 20% населення. Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте також: Україна першу партію вакцини від Covid-19 зможе отримати в другому кварталі 2021 року

«Сьогодні стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення безкоштовно», – повідомив Віктор Ляшко.

Це означає, каже посадовець, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн.

За його словами, до глобального механізму COVAX включили також кандидата у вакцини від виробника Moderna (США), попередні результати дослідження якої вказали на 95% ефективності попередження розвитку коронавірусної хвороби.

Він уточнив, що йдеться про 8 млн доз для 4 млн населення, бо мова йде про двократне введення вакцини.

Читайте також: З'явилася вакцина проти коронавірусу, яка, за даними розробника, захищає на 95%

Нагадаємо, що за прогнозами ВООЗ готова вакцина від коронавірусу може з'явитися до кінця 2020 року і вже 31 розробник вакцини проти коронавірусу перейшов до клінічних випробувань.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!