Covid-19 може розповсюджуватися на відстань до чотирьох метрів. Дослідження в Ухані

9853 0
Вчені оглянули зразки поверхні та повітря з відділень інтенсивної терапії та COVID-19 в одній з лікарень Уханю.

Коронавірус може поширюватися на відстань до 4 метрів (13 футів). Про це пише видання The Express, посилаючись на дослідження групи вчених з Академії військово-медичних наук в Пекіні, яка дослідила зразки поверхні та повітря.

За даними видання, це дослідження опубліковане в офіційному журналі CDC – Центру боротьби з хворобами і профілактики захворювань США.

У The Express зазначають, що відкриття учених Китаю ставить під сумнів вимоги уряду Великої Британії, який визначив безпечною віддаль між людьми до 2 метрів (6 футів).

Щоб прийти до такого висновку, китайські вчені оглянули зразки поверхні та повітря з відділень інтенсивної терапії та Covid-19 в одній із лікарень міста Ухань, де саме почався спалах.

Читайте також: Дві компанії розробляють додаток для відстеження контактів із хворими на коронавірус

Вони виявили високі концентрації коронавірусу на віддалі до чотирьох метрів від хворих. Разом з тим, сліди захворювання, що знаходилися там, не завжди були інфекційними.

Також вчені вважають, що гравітація може бути причиною того, що на нижніх поверхах лікарень, є більша концентрація хворих на Covid-19.

Зазначимо, за рекомендацією, яка діє у Львові, безпечною є віддаль три метри. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!