Covid-19 на Львівщині б'є рекорди та вступну кампанію перенесли на серпень. Головне за ніч і минулу добу

5487 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Вступна кампанія в Україні. Міносвіти внесло зміни до умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на серпень.

Так, для вступників реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Читайте також: Контроль цін. Уряд оприлюднив перелік товарів, які підлягають держрегулюванню

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині знову збільшилась кількість хворих на Covid-19 – 65 пацієнтів – найбільше зростання в країні за добу (попередньо було 42, ще перед тим – 39). Разом 660. Вилікувалося – 138 осіб, померло 18 осіб.

Через таке зростання у Львові вирішили відтермінувати відкриття візових центрів, перукарень, салонів краси та можливості продажу одягу та взуття. Упродовж трьох днів будуть моніторити епідситуацію, після чого, 12 травня, скличуть позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС і на ній вже приймуть остаточне рішення.

У чотирьох священнослужителів парафії Собору Святого Івана Хрестителя, що на вул. Зубрівська, 1г у Львові, виявили коронавірус. Covid-19 також лабораторно підтвердили у двох працівників храму.

В Україні за минулу добу знову зросла кількість нових хворих на коронавірус – 504 осіб (напередодні – 507, ще днем раніше – 487). Загальна кількість 14 195 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 2 706 (плюс 310), над померлими від Covid-19 – 361 особи (плюс 21). Антилідери незмінні: Чернівецька область (2 097), місто Київ (1721), Івано-Франківська (1078), Тернопільська (959) області.

У МОЗ заявили, що 310 пацієнтів, які одужали за добу – це рекордна цифра за весь час пандемії в Україні.

Читайте також: На вихідних понад тисяча поліцейських Львівщини патрулюватимуть громадські місця

Електроенергія не дорожчатиме. В.о. міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що тариф на електричну енергію для населення залишиться незмінним до кінця 2020 року. «Тариф для населення у нас залишається цього року, як і попереднього року, незмінним. І не потрібно турбувати суспільство. Є різні заяви, але ми маємо сказати, що населення отримує електричну енергію за незмінною ціною», – сказала вона.

«Антиколомойський закон» – Саакашвілі. Голова Верховної ради Разумков скликає позачергове пленарне засідання на 13 травня, на ньому, серед іншого, планують провести годину запитань до уряду, заслухати доповідь голови Нацбанку та розглянути проєкт так званого «антиколомойського» закону».

Читайте також: У Львові розробили правила для роботи літніх майданчиків. Якщо будуть порушення – їх закриють

А новопризначений глава Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі заявляє, що для допомоги українській економіці потрібно в першу чергу звільнити бізнес від адміністративного втручання. «Є велика кількість регуляцій, від яких треба звільнятися, і головне слово – це свобода», – каже він.

Мер Києва Віталій Кличко знайшов нову роботу для Саакашвілі – попросив його вирішити питання зі знесенням цеху №5 заводу «Більшовик» для добудови Шулявського мосту.

Італія – Іспанія – Польща – Болгарія. Італія стала другою країною Європи (після Великої Британії), де від коронавірусу загинули понад 30 тисяч людей (30 201). Водночас, кількість нових померлих та нових випадків знову знижується.

За останню добу у Британії від коронавірусу померло на сотню більше хворих, ніж напередодні (626 проти 539).

У Барселоні людям дозволили знову відпочивати на пляжах між 6 ранку та 10 ранку у рамках послаблення карантинних обмежень – після 7 тижнів жорсткого карантину.

Читайте також: На Львівщині дозволили послабити карантин. Що зміниться

Польща з найближчого понеділка не переходитиме до наступного етапу послаблення коронавірусних обмежень, оскільки невідомо, які наслідки для здоров’я принесло, наприклад, відкриття в минулий понеділок торгових центрів. Найближче ослаблення обмежень заплановано на 18 травня.

Болгарія з 13 травня зніме заборону на туристичні поїздки по країні і почне відкривати готелі. Раніше повідомлялося, що уряд країни розраховує розпочати активний туристичний сезон з 1 липня.

Львів оживає. На вулицях з кожним днем все більше мешканців, до відкриття готуються не продуктові магазини, літні майданчики кафе, перукарні. Однак статистика останніх днів показала, що якраз зараз, як ніколи, потрібно остерігатися хвороби. Бережіть себе, своїх рідних та близьких. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!