ВООЗ недооцінює поширення Covid-19 повітрям та пілотний дитячий табір в Україні. Головне за ніч і минулу добу

5688 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Прямий

Фото: Прямий

Covid-19 передається через повітря. 239 науковців із 32 країн підписалися під відкритим листом до Всесвітньої організації охорони здоров’я, у якому стверджують, що ВООЗ применшує ризик поширення коронавірусу повітряним шляхом і закликають її переглянути рекомендації.

Вони зазначають, що передача вірусу через повітря є важливим фактором пандемії, особливо у багатолюдних приміщеннях із поганою вентиляцією.

Читайте також: На Львівщині можливий прорив дамби і затоплення семи сіл

Тому маски можуть знадобитися в приміщенні, навіть за умови дотримання соціальної дистанції. Медичним працівникам, які доглядають за хворими на Covid-19, можливо, знадобляться маски класу N95, які фільтрують навіть найменші дихальні краплі.

Вентиляційні системи у школах, будинках для літніх, житлових приміщеннях та на підприємствах можуть потребувати мінімізації рециркуляції повітря та використання нових потужних фільтрів. Також для знищення вірусу в приміщенні може знадобитися ультрафіолет.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 290 хворого (138 за попередню). Разом 6 197. Вилікувалося – 890 особи (плюс 17 за дві доби), померло – 162 (плюс 16 за дві доби).

У працівниці сільської ради Новосілок, що на Львівщині, виявили коронавірусну інфекцію. На карантин відправили весь штат. У будинку хворої мешкає три сім’ї – Covid-19 лабораторно підтверджено у п’яти осіб.

Читайте також: Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 1 699 осіб (823 за попередню добу). Загальна кількість 48 500 пацієнтів. Одужало – 21 376 (726 за дві доби), померло – 1 249 особи (плюс 49 за дві доби).

Перелік антилідерів не змінний: Львівська область – 6 197 (детальніші показники вище), Київ – 5 543 осіб (плюс 196 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 5 002 (плюс 67 за дві доби) та Рівненська – 4 108 (плюс 158) області.

За останню добу антирейтинг по кількості заражень очолила Львівщина (138 пацієнтів). Слідом –Закарпаття (107) та Донеччина (81).

МОЗ – Освіта. Міністерство охорони здоров’я дуже занепокоєне тим, що в Україні продовжує зростати кількість госпіталізованих з коронавірусом людей.

«Ви бачите, що у нас не знижується кількість захворювань. Кожного дня ми фіксуємо більше 800-900 захворювань на коронавірусну хворобу. І що ще дуже важливо – (зростає. – ред.) кількість людей, яких госпіталізують, яким потрібна допомога в умовах стаціонару. Це пацієнти, які мають тяжкий перебіг хвороби. Це викликає у нас велике занепокоєння», – сказав міністр Степанов.

Читайте також: Абітурієнтів попереджають про шахраїв, які «зливають» нібито відповіді на ЗНО-2020

На Херсонщині планується відкрити у пілотному режимі дитячий табір, щоб подивитися на дотримання санітарно-епідемічних норм, повідомив головний санітарний лікар України Ляшко.

Виконуючий обов’язки міністра освіти Шкарлет розповів про можливу змішану форму навчання для школярів з 1 вересня. На думку Шкарлета, діти мають ходити до школи, але якщо епідемічна ситуація в країні погіршуватиметься, то частково все одно доведеться навчатися дистанційно.

Промисловість – Енергетика. Віцепрем’єр з питань промислової політики може з’явитися в уряді вже через тиждень. «Ми вирішили в цілому відновити таку посаду як віце-прем’єр-міністр з питань промислової політики. Упевнений, що через тиждень у нас... Ми побачили вже багатьох дійсно талановитих людей. Зараз вибираємо найкращу кандидатуру», – сказав президент Зеленський.

Виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що тарифи на електроенергію для населення підвищувати не будуть.

Читайте також: Улітку у Львові розпочнуть зйомки фільму за романом Андрія Кузьменка

За її словами, в Україні готують пілотний проєкт із закриття шахт у одному з міст, для цього використають німецький досвід.

РФ – Греція – Чорногорія – Австрія – Іспанія. Військово-морські сили України (ВМС) готуються до повномасштабних бойових дій з Російською Федерацією. Не виключено, що Росія почне наступ з території окупованого Криму.

Посольство України у Греції намагається запобігти кількарічній забороні в’їзду до ЄС для українців, затриманих в аеропорту Афін. Раніше, поліція країни затримала 17 громадян України, які прилетіли до Греції з Києва, через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн.

Чорногорія з 30 червня змінила умови допуску громадян України на свою територію. Зокрема, потрапити до країни можна не тільки з результатом ПЛР-тесту, а і тесту на антитіла.

Іспанська Галісія запроваджує локальний карантин у районі Ла Маринья через загрозу поширення коронавірусу.

У передмісті Відня пострілом в голову вбито уродженця Чечні Маміхана Умарова, відомого як Анзор з Відня, який публічно критикував главу Чечні Кадирова.

Легкого Вам початку робочого тижня. Бережіть себе!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!