Covid-19 в Україні не знижується та залізничні квитки не подорожчають. Головне за ніч і минулу добу

3761 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Znaj.ua

Фото: Znaj.ua

Covid-19 не знижується. В Україні немає різкого рівня зниження захворюваності на Covid-19. То ж потрібно дотримуватись визначених правил. Водночас, старшим людям за 60 варто і далі залишатися на самоізоляції.

У МОЗ наголосили, що перебіг хвороби непередбачуваний. Інколи людина може хворіти три тижні, і коли, здавалось би, починає одужувати, стан може неочікувано погіршитися.

«Бачимо, що протягом місяця ми коливаємось в одних і тиж же рамках – від 350 до 550 захворювань на день. Ми б дуже хотіли, щоб воно почало знижуватись і були зняті всі без виключення обмеження. Але життя таке, що я думаю, ми все рівно будемо ще тривалий час користуватися елементарними засобами захисту, дотримуватися соціальної дистанції», – заявив міністр Степанов.

Читайте також: Довіра і знищення символів Майдану. Висновки тижня, що минув

Раніше у МОЗ заявили, що Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська, Закарпатська та Волинська області не готові до пом’якшення карантинних обмежень.

Спочатку до другого етапу не допускали і Київ. Однак пізніше міністр Степанов цю заборону зняв – тож з понеділка у Києві запрацюють метро, громадський транспорт та садочки.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 103 пацієнти за дві доби. Разом 1 333. Вилікувалося – 276-ть осіб, померло – 36-оє.

У Львівській області померла 40-річна пацієнтка, мешканка Бродівського району, із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Мала супутню хронічну хворобу нирок.

В Україні за дві доби виявлено 838 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 20 986 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 7108 (523 за дві доби), над померлими від Covid-19 – 617 осіб (плюс 29).

Перелік антилідерів не змінився: Чернівецька область (3 028 – плюс 123 за дві доби), місто Київ (2 623 плюс 101). Київська (1419 – плюс 75) та Рівненська області (1 417 – плюс 94).

Читайте також: Медики розповіли, в яких районах Львівщини найбільше захворілих на коронавірус

Квитки на дорожчатимуть. Міністр інфраструктури Криклій заявив, що залізничні квитки не будуть дорожчати. «Ми точно не будемо підвищувати ціни на залізничні квитки. Перевізники мають забезпечити доступні ціни, щоб швидше відновити роботу транспорту і подолати можливі психологічні бар’єри у пасажирів», – зазначив міністр.

Зеленського пікетували. У Києві на Майдані Незалежності «Рух опору капітуляції» провів акцію протесту проти політики президента Зеленського стосовно вирішення проблеми війни на Донбасі. Протестуючі вважають, що він веде Україну в «московську пастку». Потім вони рушили колоною по вулиці Грушевського. А паркан біля будинку Зеленського обклеїли плакатами та палили фаєри.

Багатії знову заробили. За час пандемії коронавірусу 25 найбагатших людей світу заробили сумарно 255 мільярдів доларів. Найбільше – засновник Facebook Марк Цукерберг – його статки збільшились на 31,4 млрд дол, до 86,5 млрд. Засновник та керівник Amazon Джефф Безос заробив 29,9 млрд дол, збільшивши свої статки до 146,9 млрд. Він є найбагатшою людиною у світі за версією Forbes. Третю позицію зайняв голова Reliance Industries Limited Мукеш Амбані – на 20 млрд дол. Після цього вони становлять 52,7 млрд, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.

Польща – Чехія – Іспанія – Німеччина – Ватикан – Чорногорія. Українські студенти зможуть навчатися у Польщі під час коронавірусного карантину. Раніше у країні вирішили послабити карантинні обмеження для сезонних працівників, які приїжджають зі Східної Європи. Вони зможуть починати працювати з першого ж дня після приїзду, без проходження двотижневої самоізоляції.

Читайте також: Медики розповіли, в яких районах Львівщини найбільше захворілих на коронавірус

Чеське консульство у Львові відновило видачу робочих віз. Глава МЗС Чехії Томаш Петршичек відзначив, що чеська економіка потребує українських працівників. «Ми прагнемо спростити ситуацію чеським охороні здоров’я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону», – сказав він. Подати заяву на продовження посвідки на постійне проживання на території Чехії зможуть українські висококваліфіковані кадри у сфері охорони здоров’я, у сфері соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти та їхні родичі, які наразі знаходяться у Чеській Республіці

Іноземних туристів в Іспанію почнуть впускати з 1 липня 2020 року. «Цього літа туристичному сезону бути», – сказав прем’єр країни Педро Санчес і наголосив на «фундаментальному значенні» гостинності й туризму для іспанської економіки.

Іноземні сезонні робітники, залучені до сільськогосподарських робіт, можуть в'їжджати до Німеччини до 15 червня.
 

Після майже трьох місяців закриття з 1 червня знову відновлять роботу музеї у Ватикані. В музеях діятимуть суворі правила гігієни та дистанції. Усім відвідувачам при вході перевірятимуть температуру. Вхід виключно з захисною маскою.

Читайте також: Банани, кумкват і навіть інжир. Репортаж з «Бананової ферми» біля Львова

Чорногорія стала першою в Європі державою, в якій всі раніше інфіковані коронавірусом пацієнти вилікувалися від цієї хвороби.

Синоптики розповіли, коли можна очікувати потепління – невеличке із середи, однак найбільш відчутне тепло прийде в Україну з 1 по 7 червня. Десь тоді мають послабити у Львові і карантин. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!