Covid-сертифікат уже можна завантажити на смартфон у форматі PDF

2769 0
Досі чимало людей додатково завантажували сертифікати з порталу, робили скріншоти.
Фото: державні послуги онлайн

Фото: державні послуги онлайн

Covid-сертифікат про вакцинацію відтепер можна завантажити у додатку «Дія» у форматі PDF. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Телеграмі.

«Тепер можливість завантажити Covid-сертифікат про вакцинацію є і у додатку Дія у форматі PDF (раніше можливо було лише на порталі). Зробили це для вашої зручності, оскільки відвідування центрів масової вакцинації, спілкування з користувачами показало, що багато хто все одно додатково скачує сертифікат з порталу, робить скріншоти QR. Тепер у кілька кліків можете це зробити у додатку», – каже міністр.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Нагадаємо, що міжнародний Covid-сертифікат у застосунку «Дія» можна отримати зі звичайним паспортом-книжечкою без ID-картки або біометричного закордонного паспорта. Для цього треба оновити застосунок до останньої версії у AppStore, Google Play чи App Gallery.

Також відтепер у застосунку «Дія» батькам можна згенерувати дитячий Covid-сертифікат для осіб від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини. Щоб згенерувати його, один з батьків має додати в «Дію» свідоцтво про народження дитини. Однак перед тим потрібно переконатися, що у вас на смартфоні встановлена остання версія Дії. Версія 3.0.18 для iOS, 3.0.14 для Android.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!