Covid-тисячу можна буде витратити на передплату газет і журналів

1517 0
Урядова постанова почне діяти з 14 лютого.
Фото: Інтерфакс-Україна

Фото: Інтерфакс-Україна

Уряд розширив перелік товарів і послуг, на які можна витрати тисячу за вакцинацію. Зокрема, українці зможуть передплатити друковані газети та журнали. Відповідна постанова почне діяти з 14 лютого. Про це повідомили у пресслужбі «Укрпошти».

Читайте також: Підлітки від 14 років можуть використати Covid-тисячу. Як це зробити 

Витратити отримані кошти в межах програми «єПідтримка» кошти на періодику та передплатити онлайн онлайн будь-які періодичні видання з поточних місяців 2022 року. Вибрати можна видання  місцевої преси, періодику для дітей, тематичні видання тощо. Загалом у каталозі можна обрати з понад 3,5 тисяч індексів. В «Укрпошті» додають, що передплатити видання можна як для себе та рідних, так і зробити благодійну передплату на адреси дитячих будинків-інтернатів України.

Оформити передплату на видання можна через сервіс «Онлайн-передплата» на сайті Укрпошти, маючи карту єПідтримка. Як пояснюють у компанії, Ліміт за оплатою обраних видань карткою «єПідтримка» дорівнює сумі коштів на ній, тобто можна обрати будь-які видання вартістю до 1000 грн і оплатити їх на сайті Укрпошти, зазначивши номер картки «єПідтримка».

Читайте також: «єПідтримку» щодо придбання ліків розширять на осіб з інвалідністю

Нагадаємо, що програма «єПідтримка» стартувала 19 грудня. У її межах громадяни, вакциновані від коронавірусної хвороби, мають змогу отримати від держави підтримку у розмірі 1000 грн. Станом на кінець січня 2022 року програмою скористалися понад 7,35 млн осіб. Майже 2 млрд грн з отриманих коштів громадяни уже витратили. Найчастіше за цю тисячу купують книжки та білети в кіно.

Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року. Вакциновані українці, які не мають застосунку «Дія», банківських карток або застосунків банків, зможуть отримати 1000 грн за програмою «єПідтримка» з другого кварталу або другого півріччя 2022 року.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!