Політична реклама

Cтрахова виплата при оформленні європротоколу становитиме 10 тис. гривень

1315 0
Держфінпослуг визначився з максимальною сумою, яку постраждалі в ДТП зможуть отримати в рамках європротоколу.

Згідно з проектом розпорядження, оприлюдненого небанківським регулятором, страхова виплата по майну при оформленні дорожньо-транспортної пригоди без участі ДАІ в 2011-2012 рр.становитиме 10 тис. грн. З 2013 р. виплати підвищаться до 25 тис. грн. 

Як раніше повідомляло "Твоє місто", спрощена система врегулювання аварій (європротокол) почала працювати в Україні з 19 вересня 2011 р.

Не викликати ДАІ на місце події мають право автовласники, що уклали договір обов`язкового страхування відповідальності після цієї дати, і лише в тому випадку, якщо в аварії немає потерпілих. Однак на практиці автолюбителі досі змушені оформляти ДТП за повною процедурою: викликати наряд міліції, отримувати рішення суду тощо. Одна з головних причин, що застопорили роботу європротоколу - відсутність затвердженого ліміту, в рамках якого постраждалі можуть отримати відшкодування від страховика без довідки ДАІ. 

Як повідомили в Держкомісії, зауваження до проекту прийматимуться протягом місяця і лише після цього документ буде затверджений регулятором і відправлений до Мін?юсту. Це означає, що реально європротокол почне працювати в кращому випадку в кінці жовтня - початку листопада. 

Джерело: Коментарі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!