ДАБІ перевірить будівництво багатоповерхівки Львівської політехніки на Лазаренка

1429 0
До ДАБІ з проханням звернулися мешканці прилеглих будинків.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Обласний департамент ДАБІ перевірить будівництво багатоповерхівки на вулиці Лазаренка, 42, яке веде Львівська політехніка. Про це йдеться на сайті ДАБІ у Львівській області.

Читайте також: Біля ЛОДА протестують проти будівництва цинкового заводу у Винниках. Фото

Раніше мешканці зареєстрували петицію проти будівництва і вона вже набрала необхідні пів тисячі голосів. Тепер її мають розглянути на одному з пленарних засідань ЛМР.

Будівельні роботи стартували ще у 2017 році, натомість мешканці кажуть, що містобудівну документацію погоджували без обговорення з громадою. Мешканці кажуть, що будівництво ведуть на дитячому майданчику, спортивному полі та відпочинковій зоні, а дозвільні документи не передбачають збереження зеленої території, проїзду пожежних машин і доступу пожежників до приміщень, заборони паркування авто всередині житлових кварталів тощо. Тож своєю петицією мешканці вимагають зберегти наявний простір для відпочинку та дитмайданчики.

Водночас в університеті кажуть, що потребують розширення навчальної бази та покращення умов проживання для працівників. Тож у 2006 році Львівська політехніка залучила інвестора, який має звести будинок із підземним паркінгом і низку квартир передати працівникам вишу.

«Територія планованої забудови – це старе асфальтне покриття, вільне від будь-яких об’єктів благоустрою, у тому числі дитячих та спортивних майданчиків, ігрових майданчиків, скверів тощо, довкола – застарілі елементи ландшафту», – йдеться у повідомленні університету.

В політехніці додають, що після будівництва будинку поруч облаштують низку майданчиків, якими зможуть користуватися мешканці сусідніх будинків.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля готелю «Львів»

Також університет створить комісію, яка проведе техобстеження гуртожитків Львівської політехніки №12 та 13, що розташовані поруч із будівництвом, аби виявити можливе просідання чи тріщини.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!