Дахова сонячна електростанція львівської школи, яку встановили торік, досі не працює

4159 1
Школа не може продавати надлишкову електроенергію.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Дахова сонячна електростанція львівської школи №68, яку встановили наприкінці 2018 року, досі не працює. Про це виданню Наші Гроші. Львів розповів директор школи Павло Гнус.

Читайте також: ЄБРР планує виділити 7 млн євро на будівництво Яворівської СЕС

«Документи були вже готові в січні. Але в Києві не хотіли приймати документи. Як відомо, в липні очікували змінити правила для отримання "зеленого" тарифу. Плюс вибори це все стримали. І ось тепер очікуємо на наступному тижні ліцензію. І вже тоді будемо звертатися до "Львівобленерго", щоб принаймні підключити сонячну електростанцію і споживати вироблене світло», – розповів директор школи №68 Павло Гнус.

Додамо, що у грудні 2017 року відділ освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти ЛМР уклав угоду з ПП «Арт-Енерго» про будівництво дахової сонячної електростанції за 1,19 млн грн. На даху встановили 148 панелей.

Навесні цього року у міськраді повідомили, що сонячну електростанцію повноцінно встановили, зазначивши, що крім економії школа може заробляти на панелях приблизно 200 тис. грн на рік.

Читайте також: В Україні заборонили встановлювати домашні сонячні панелі на землі

За словами Павла Гнуса, зараз керівництво школи спільно з ЛМР думає, як насправді заробляти гроші на цій електроенергії, оскільки школа є комунальною власністю і не може продавати електроенергію, а має право надавати послуги. Як це зробити юридично правильно у школі та міськраді поки що не знають.


Читайте також:
11 Жовтня, 2019 20:15
666 ... "..школа не може продавати.." ... ??? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!