Львів перетворився на джазову столицю. Фоторепортаж

2014 0
Упродовж п’яти днів на всіх сценах фестивалю Leopolis Jazz Fest буде баланс цікавої музики.
Фото: comma.com.ua

Фото: comma.com.ua

24 червня у Львові стартував довгоочікуваний фестиваль Leopolis Jazz Fest 2021. Цього року він особливий, адже 10-й, ювілейний. Організатори обіцяють багато джазової музики, цікавих розмов та виступи найкращих та найвідоміших світових і українських джазових виконавців. 

Читайте також: Львів готовий до джазу. Як пройде Х ювілейний Leopolis Jazz Fest

Упродовж п’яти днів, до 28 червня, фестиваль потішить трьома сценами, концертами вуличних музикантів, кількома фан-зонами з великими екранами, чудовим звуком та неповторною, піднесеною святковою львівською атмосферою.

За словами міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, цього року фестиваль пройде за новим форматом, адже в країні досі важливо дотримуватися карантинних умов.

«Життя триває. Важко уявити Львів без джазу, тому радий, що цього року фестиваль таки можливо провести», – сказав на пресконференції з нагоди відкриття фестивалю Leopolis Jazz Fest Олександр Ткаченко.

Читайте також: «Маємо прийняти нову реальність». Олексій Коган про Leopolis Jazz Fest

Водночас артдиректор джазового фестивалю Олексій Коган наголосив, що цьогорічний фестиваль – це величезний експеримент.

«Хотів би, аби фестиваль став початком першого вільного подиху після виходу із кризи», – каже Олексій Коган.

За його словами, упродовж всіх днів фестивалю баланс цікавої музики можна буде спостерігати на всіх сценах.

Приїхав до Львова на Leopolis Jazz Fest британський співак, володар чотирьох премій Греммі і зірка світового масштабу SEAL. За його словами, хоч світ зараз дуже бурхливий і переживає важкі часи, адже досі мусимо носити маски, він залишається ідеалістом і вірить, що світ врятує музика.

Окрасою цьогорічного фестивалю буде біг-бенд Jazz at Lincoln Center Orchestra від віртуозного американського трубача і композитора Вінтона Марсаліса.

На головній сцені гостей також чекають виступи світових зірок. Крім співака SEAL, виступлять американський трубач Кріс Ботті, американський джазовий музикант Камасі Вашингтон, музиканти з Ізраїлю – контрабасист Авішай Коен, кубинський джазовий піаніст Гарольд Лопес-Нусс, датська джазова піаністка Кетрін Віндфельд, шведський джазовий піаніст і композитор Ян Лундгрен.

Нагадаємо, 24 червня у Львові стартував Leopolis Jazz Fest. Із програмою, умовами, локаціями та цінами можна ознайомитися тут.

Ольга Шведа

Фото Дар'ї Кучер

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!