Данилко продав на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі, гроші підуть на центр реабілітації біля Львова

1833 0
11 мільйонів гривень підуть на будівництво реабілітаційного центру Superhumans у Винниках біля Львова.
Джерело: Facebook

Джерело: Facebook

Андрій Данилко продав на аукціоні Сотбі у Лондоні автомобіль Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі. За легендарну автівку артист виручив 11 мільйонів гривень, які вирішив передати на будівництво реабілітаційного центру Superhumans у Винниках біля Львова.

Джерело: Verka Serduchka.Art у Facebook, Superhumans. Center в Instagram

Андрій Данилко продав 5 листопада в Лондоні на найвідомішому аукціоні світу унікальний лот – Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, на якому Фредді Мерк’юрі їздив до останніх днів життя.

Читайте також: Львів матиме два реабілітаційні центри Чим вони відрізняються і як працюватимуть 

За словами самого Данилка, колись він купив цей знаковий автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною великої експозиції в Україні. Але зараз вирішив, що сріблястий Роллс-Ройс стане інвестицією в майбутнє країни.

Варто зазначити, що аукціонний дім не бере свій відсоток, як це буває зазвичай, та всі 100% перераховує на благодійну мету — безоплатна допомога в Україні за найновішими медичними стандартами для дорослих і дітей, що постраждали внаслідок війни.

«Друзі, нам дещо бракує слів, тому вибачайте, якщо вийде занадто емоційно, але 11 мільйонів гривень. Щойно у Лондоні завершився аукціон Сотсбі, куди Андрій Данилко передав свій легендарний Rolls Royce Silver Shadow 1974 року. Автомобіль належав Фредді Мерк’юрі, уявіть тільки, кого він бачив і яких історій наслухався. Андрій Данилко, справжній поціновувач таланту лідера Queen, придбав цю машину, щоб передати музею. А потім прийшла війна.

І Андрій вирішив вчинити інакше – він віддав легендарну автівку на аукціон, щоб виручені кошти передати нам, для якнайшвидшого запуску центру реабілітації Superhumans. І от, щойно машину придбали за 250 000 фунтів стерлінгів, або 284 500 доларів, або 11 мільйонів гривень. Неймовірна сума, дуже щедрий донейшн, суттєва підтримка для нашої клініки, і – суттєвий внесок у віру у світлих людей», – написали у клініці Superhumans.

Зазначається, що перший сучасний реабілітаційний центр в Україні Superhumans розпочне роботу вже на початку 2023 року. Будівництво центру вже підтримали Стінг та його дружина Труді, британський бізнесмен Річард Бренсон, перша леді Олена Зеленська, американський актор Лієв Шрайбер, а відтепер – і новий амбасадор Андрій Данилко.  

Нагадаємо, що у Львові будуть два реабілітаційні центри – Unbroken та Superhumans. У чому особливість кожного, чиїм коштом зводяться, скільки коштуватиме лікування і коли вони запрацюють на повну потужність, читайте за посиланням

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!