ДБР повідомило про підозру трьом посадовцям Львівської митниці

2187 1
Посадовці завдали збитків державі понад два мільйони гривень.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань у місті Львові повідомили про підозру у зловживанні владою двом головним державним інспекторам митного поста «Західний» та державному інспектору відділу адміністрування митних платежів Львівської митниці ДФС. Про це повідомляє пресслужба Територіального управління ДБР у Львові.

Досудове розслідування встановило, що посадовці у змові з підприємцями налагодили злочинну схему розмитнення вантажних автомобілів марки «MAN» на територію України через митний пост «Західний» із заниженням митної вартості.

Читайте також: Як працюватиме електронна черга на пункті пропуску «Краковець»

«Підозрювані не перевіряли відомостей, що містяться у документах, які підтверджують митну вартість іноземних вантажівок та ігнорували повідомлення автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор», – йдеться в повідомленні.

Унаслідок дій митників нарахування митних платежів проводили за значно заниженою ставкою, через що державний бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень. У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років, з штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Яким може бути пішохідний пункт пропуску в Рава-Руській. Візуалізація

Нагадаємо, що  8 грудня, в Україні запрацювала Нова митниця. Львівська митниця ДФС припинила свою роботу, її повноваження перейшли до Галицької митниці.

Читайте також:
22 Грудня, 2019 14:26
666 ... так не має - не існує в спільноті митниць отієї Львівської ... наразі є-існує (юридично) Галицька митниця ... а митний пост Західний продовжує свою "роботу", слава про яку("роботу") поширилась вже навіть за межі України ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!