ДБР та СБУ проводять обшуки у керівництва Львівської митниці

2349 0
Обшук проводять в рамках зареєстрованого кримінального провадження.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Сьогодні, 10 лютого, правоохоронці з ДБР розпочали обшуки у керівництва Львівської митниці. Це відбувається в рамках кримінального провадження зареєстрованого по факту зловживання владою або посадовим становищем посадовцями Держмитслужби.

Джерело: Держмитслужба у Telegram, ДБР

Обшуки проводять у в.о. начальника Львівської митниці Олега Шахрая, та його заступників: Ігоря Вісьтака, Євгена Сафонова, Юрія Приходька.

«Правоохоронці з ДБР в рамках кримінального провадження зареєстрованого по факту зловживання владою або посадовим становищем працівниками Держмитслужби, проводять обшуки у в.о. начальника Львівської митниці Шахрая, та його заступників: Вісьтака, Сафонова, Приходька – «Студента», – йдеться у повідомленні Держмитслужби.

У ДБР зазначили, що вони спільно з СБУ у взаємодії з Офісом Генерального прокурора проводять сьогодні масштабну спецоперацію. Наразі розпочалися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України. 

«Також встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Наразі їхня діяльність заблокована. Співробітники правоохоронних органів працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску з метою припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем», – додали у ДБР.

Нагадаємо, що в серпні Львівській митниці офіційно представили нового керівника. Ним став Олег Шахрай, який раніше очолював Харківську митницю. Олег Шахрай є радником митної служби І-го рангу з 25-рінчим стажем. У грудні 2021 року його призначили в. о. керівника Харківської митниці. Із початком повномасштабного вторгнення та окупації лише на одному митному пості під його керівництвом 42 митники перейшли на бік росії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!