ДБР відкрило справу проти львівських митників через пів мільйона євро ексдружини Князєва

2614 0
У разі доведення вини митникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.
Фото: Львівська митниця ДФС

Фото: Львівська митниця ДФС

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками одного з митних постів Львівської митниці ДФС. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Читайте також: У Верховній Раді підтримали введення митного безвізу

Йдеться про трьох українців та громадянина Хорватії, які перевезли через кордон незадекларовану готівку у сумі 650 тисяч євро через державний кордон України. 

Серед затриманих – колишня дружина екскерівника Національної поліції України Сергія Князєва, який учора за власним бажанням подав у відставку.

Польські правоохоронці затримали їх на митному кордоні «Гребенне – Рава-Руська» та вилучили гроші. До цього ті безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску.

Кримінальним провадженням керує Генеральна прокуратура України. Якщо вину митників доведуть, їм загрожує позбавлення волі на термін від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!