Політична реклама

Синютка закликав Садового не маніпулювати на тему дебатів

2071 0
Кандидат на голову Львівської ОТГ каже, що готовий до проведення дебатів згідно із законом.

Кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка під час брифінгу у львівському прес-клубі сказав, що він готовий до проведення дебатів зі своїм конкурентом Андрієм Садовим і закликав його не маніпулювати темою дебатів.

Олег Синютка також повідомив, що відтепер представником його штабу з підготовки дебатів буде народний депутат від «ЄС» зі Львова медіаменеджер Микола Княжицький. Він запропонував  Андрієві Садовому теж делегувати представника для організації демократичних дебатів.

Читайте також: Що обіцяє Синютка зробити для Львова. Аналіз програми

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ вважає, що, технологія, яку найчастіше використовують в політичній боротьбі, це звинувачення конкурента в тому, що він начебто ухиляється від дебатів, не хоче їх проведення. Таким чином в  очах суспільства конкурента можна виставити в поганому світлі, а самому постати максимально відкритим для спілкування з виборцями. 

Олег Синютка закликав Андрія Садового «припинити спекуляцію на темі дебатів» та наголосив, що рішуче налаштований на те, щоб дебати відбулися, а в їх організації могли брати участь усі зацікавлені телерадіокомпанії.

Народний депутат пояснив, що в українському законодавстві чітко прописано, що дебати – це форма передвиборчої агітації, за яку кандидати сплачують з виборчого фонду. Критерії, за якими можна провести дебати, суворо регламентуються, а невиконання будь-якої норми законодавства є порушенням виборчого кодексу, що може мати плачевні наслідки, як для телерадіокомпанії, так і для самих кандидатів (аж до зняття з реєстрації учасника виборчого процесу).

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

Нагадаємо, Львівська філія Суспільного мовника звернулася до Олега Синютки та Андрія Садового з пропозицію взяти участь у дебатах перед другим туром виборів голови Львівської ОТГ. Але, на думку Олега Синютки, телеканал UA:ЛЬВІВ проігнорував вимоги Виборчого Кодексу щодо фінансування дебатів з виборчого фонду кандидатів.

«У демократичних країнах дебати – це один з основних інструментів ознайомлення виборців з програмами кандидатів на виборні посади. Саме так є на Заході й так хочемо, щоб було в Україні. А зараз, перед виборами голови Львівської ОТГ, тема дебатів стає предметом маніпуляцій, політичних технологій і намаганням виставити конкурента в поганому світлі», – каже Олег Синютка.

Нагадаємо, у Львові другий тур виборів голови ОТГ відбудеться 22 листопада. За посаду голови Львівської ОТГ змагатимуться народний депутат Олег Синютка та чинний голова міськради Львова Андрій Садовий.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!