Де безпечно залишити авто в центрі? 4 нові паркінги з охороною

6604 1
У Львові збільшується кількість платних стоянок. Відтепер водії можуть поставити свої автомобілі на чотирьох нових паркінгах на таких вулицях: Гнатюка, Костюшка та Чайковського, а також на проспекті Шевченка. Всі вони працюють під наглядом паркувальників та охоронців.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

«Людям подобається така ініціатива, – розповів tvoemisto.tv охоронець паркінгу на вул. Костюшка. – Ближче до перехрестя викупили шість місць на довготривале паркування, люди працюють поблизу і будуть постійно лишати тут машини. А далі незаброньовані місця, де кожен зможе зупинитись, якщо знайдеться вільне місце. Паркінги доволі заповнені, але вільні місця знайти можна майже завжди».

Година паркування тут коштує 4 гривні, а зупинки до 10 хвилин будуть безкоштовними. При цьому, в нічний час платити не потрібно – на платній основі паркінг діє з 8:00 до 20:00.

Процес паркування автоматизований – не треба чекати паркувальника, квитки на стоянку надрукує паркомат. Після цього квиток можна просто покласти на скло автомобіля і згодом працівник стоянки його забере.

«Особисто я задоволений таким рішенням, – розповідає водій, що зупинився на вулиці Гнатюка. – Хай це і коштує 4 гривні, але я буду спокійним, що хтось мені шини не проб’є, адже машина під наглядом».

Проте нововведеннями задоволені не всі. На вулиці Чайковського, наприклад, люди часто не хочуть платити за паркування: «Люди ставлять машину, йдуть собі, повертаються за чотири години, ти їм кажеш, мовляв, оплачуйте, шановний, а тобі відповідають, що на п’ять хвилин машину лише залишали, – обурюється паркувальник. – І не будеш же їх силою до того примушувати. От скоро будемо штрафувати, на паркоматах розмістили правила, і просимо ознайомитись. Не хочете оплачувати стоянку – виписуємо штраф за порушення ПДР. І обирайте самі, скільки ви хочете виплатити – 4 гривні, чи від 136 до 204 гривень».

Всі паркінги чітко виділені обмежувальною лінією, знаком паркування та паркоматами.

Підготував Влад Крилевський


Читайте також:
29 Жовтня, 2014 19:04
водій Та що це за байки! Не бачу ніколи там жодного паркувальника, ніяких охоронців!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!