Де у Львові на Водохреща скупатись в ополонці. Поради

9908 0
На свято Водохреща моржів у Львові більшає принаймні втричі. Щороку до них приєднуються нові любителі гострих відчуттів. Моржі запевняють: зимове купання оздоровлює і тіло, і душу. Як підготуватися до купання в ополонці, а також де краще занурюватись у Львові, Tvoemisto.tv поцікавилося в Олексія Гарана, керівника Львівського клубу моржів.
pustunchik.ua

pustunchik.ua

За словами пана Олексія, найкраще починати готуватися до занурення в ополонку ще влітку. Але якщо бажання приєднатися до моржів виникло недавно, то підготовці слід присвятити як мінімум два тижні. У першу чергу треба налаштуватися морально. Щодо тренування тіла, то у перші дні можна просто виходити на кілька хвилин на холодний балкон, потім додати обтирання холодною водою, а вже після цього перейти до обливання з душу і,врешті-решт, з відра.

Тим, хто все-таки твердо вирішив зануритись у крижану воду на Водохреща, Олексій Гаран радить дотримуватися наступних правил:

-  Перед зануренням в ополонку за дві години ситно поїжте — організму потрібні ресурси для обігріву.

-  Візьміть з собою ковдру або рушник, на який можна стати при роздяганні та додаткові рушники для того, щоб добре витертися після купання. Бажано, щоб одяг був максимально зручним, і ви могли його швидко на себе надіти після виходу з води.

-  Перед заходом у воду потрібно зробити зарядку, побігати, пострибати, словом, розігріти тіло.

-  Вибирайте ополонку, де є обладнаний захід у воду, аби не посковзнутися, і щоб можна було легко і швидко вийти з крижаної води.

-  У воду заходьте в середньому темпі. Якщо йти занадто повільно, то можна серйозно обморозитися, якщо ж, навпаки, швидко — це може викликати різкий підйом тиску. Зайшовши по коліна, вмивайтеся і продовжуйте занурення.

-  Перебувати у воді можна не більше 10 секунд. Тричі зануритись цілком достатньо.

-  Після виходу відразу розітріться рушником і одягніться якнайтеплішеліше. Випийте чашку теплого чаю. І пам’ятайте: алкоголь не зігріває, а лише може нашкодити.

Олексій Гаран радить занурюватися в ополонку у людних місцях. Таких у Львові – декілька: Левандівське озеро (між вулицями Повітряна, Ганкевича і Львівським холодокомбінатом), озеро у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хельницького (поблизу  «Романтика»), озеро на вулиці Володимира Великого (поблизу кінотеатру «Сокіл») та озеро на Погуляці (біля Центру творчості дітей та юнацтва Галичини).

Фото: "Бухта Вікінгів"

Крім того, база відпочинку «Бухта вікінгів», що розташована неподалік від Львова поблизу Бібрки, 19 січня, на свято Водохреща, запрошує усіх охочих зануритися в ополонку у вигляді хреста (на фото). Вхід на територію комплексу – 50 гривень. У вартість входить простирадло, ароматний чай і посвячена вода.

Іще у понеділок, 19 січня, львів’яни мають змогу спробувати зимове купання, яке організовує «Туристсько-спортивний клуб «Манівці» на озері в парку «Погулянка», що на вул. Вахнянина, 29 (кінцева зупинка трамваю №7). «З 12:00 до 19:00 запрошуємо до купання в озері, у наметі поруч можна буде переодягнутись. А поки напалюватиметься пічка для бані, біля неї можна буде обсохнути та відігрітися», – зазначили в «Туристсько-спортивному клубі «Манівці».
 
Участь у бані безкоштовна для всіх охочих. Усе, що потрібно взяти із собою – це «банний комплект»: капці, рушник, плавки/купальник,за бажання, - банний віник. Про намір приєднатися до бані організатори просять попередньо повідомити за тел. (097) 918-51-32.
 
Підготував Орест Дрималовський

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!