Де і як проходять обсервацію медики з львівських лікарень. Відео

7106 0
У Патріаршому домі УГКЦ пройшли обсервацію уже понад дві сотні медиків.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Уже другий місяць поспіль, в Патріаршому домі УГКЦ у Львові, на обсервації перебувають медики з львівських лікарень. Лікарі, які працюють з хворими на коронавірус, можуть проживати тут упродовж двотижневого періоду.

За словами директора Патріаршого дому отця Петра Іськіва, із 15 квітня тут постійно проживають медичні працівники. За цей час понад 200 медиків пройшли обсервацію, у більшості із винниківського госпіталю, 8-мої міської лікарні і Центру легеневого здоров’я.

Тvoemisto.tv  поспілкувалося із медиками реанімаційного відділення винниківського госпіталю, які на обсервації у Патріаршому домі уже вдруге. Відпрацювавши вахту, медики здають ПЛР-тести, і оскільки на їх результати доводиться чекати від 5 днів до двох тижнів, то вони перебувають на обсервації, щоб не наражати рідних на небезпеку. Адже їм доводиться доглядати за хворими на коронавірус. 

«У нас є 104 хворих і 30 з підтвердженим діагнозом коронавірусу, 12-теро перебувають у важкого стані у реанімації», – кажуть працівники госпіталю.

Медики працюють у вахті по 4 години, у трьох бригадах, по 8 годин на добу. Два тижні працюють, два відпочивають. З рідними спілкуються лише по телефону.

Тут проживають медики із ближніх до Львова населених пунктів та районів області. 

За квітень медикам виплатили надбавки, але вони кажуть, що головне – це здоров'я, бо вони перебувають постійно біля хворих.

У Патріаршому домі медики не контактують з працівниками. Прибиральниці прибирають у повному захисті, а кухарі видають їжу безконтактно, в одноразовому посуді.

Медики закликають львів'ян дотримуватися всіх карантинних вимог, дистанції та носити маски, оскільки хвороба має складні наслідки.

«Люди змучилися, але ми теж змучилися... Ті, хто не вірить у вірус, просто не бачать, що відбувається у реанімації, коли помирають люди... Надається вся медична допомога, але інколи не вдається врятувати пацієнта», – кажуть медики.

Христина Гоголь

Фото і відео Тараса Бабенчука

 

 

 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!