Де львів’янам шукати інформацію про кандидатів

3600 0
У неділю, 25 жовтня, у Львові та області пройдуть місцеві вибори – виборці обиратимуть депутатів міських, сільських, селищних, районних та обласних, рад, а також міських та сільських голів. Пропонуємо вам підбірку проектів, які можуть бути корисними при виборі кандидата у депутати.
фото: radio24.ua

фото: radio24.ua

Інтернет-видання ZAXID.NET підготувало проект  «Вибори-2015», де можна ознайомитись з усіма кандидатами у депутати до міської ради Львова, Львівської обласної ради та районних рад. Також на сайті розміщено інформацію про кандидатів на міських голів Львова та інших міст регіону. Видання подає перелік кандидатів та коротку біографічну довідку. Проект не охоплює претендентів на сільських та селищних голів.

Читайте також: Як жартують з кандидатів у Львові. Популярні меми

Ольга Євстігнєєва із «Слідства.Інфо» провела розслідування, де дослідила списки та біографії кандидатів у депутати Львівської міської ради. Зі 1010 кандидатів, які претендують на 84 владні мандати у Львові, журналістка розповідає про тих, хто уже скомпрометував себе у політиці, використовує адмінресурс, підтримує то одну, то іншу політичну силу. Зокрема у матеріалі можна прочитати про людей, яких до міськради веде партія «Самопоміч», «Наш край», Блок Петра Порошенка, «Народний контроль», «Громадянська позиція» та «Свобода».

Читайте також: Куди скаржитись львів'янам на політичну агітацію у день тиші

Окрім цього, в інтернеті стає популярним флешмоб, де люди самі рекомендують кандидатів, за яких можуть поручитись. Започаткував акцію медіаексперт Отар Довженко, який першим склав такий список та запропонував теґ #lvivtrustcandidate.

Нагадаємо, 1-го жовтня, міська територіальна виборча комісія зареєструвала 11 кандидатів до участі у виборах на посаду міського голови Львова. За крісло мера змагатимуться дев’ятеро чоловіків та дві жінки.  

 

  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!