Політична реклама

Де львів’яни можуть сховатися у разі небезпеки

1740 0
У разі надзвичайної ситуації люди можуть заховатися у підвалах, де попередньо треба облаштувати укриття. Однак облаштувати можна лише ті підвали, де немає транзитних мереж.

Про це повідомив головний спеціаліст управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Львівської міськради Володимир Федотов, пише Zik.

Він розповів, що населення може укриватися у простих місцях – підвальних приміщеннях, підземних переходах. Там люди можуть перебувати недовго – до двох діб. У Львові ЛКП робить розрахунок щодо укриття населення, згідно із яким на людину передбачено 0,5 м кв площі підвалу.

«Однак не в кожному будинку є можливість облаштувати укриття. Є спеціальні вимоги. Зокрема, у будинку не повинно бути транзитних мереж», – зазначив спеціаліст.

У разі оголошення надзвичайного стану на облаштування укриття дається 12 годин. За цей час група з ЛКП разом із мешканцями у підвалі мають встановити підлогу із дверей, санвузли, забезпечити водопостачання.

«В ЛКП є запас дверей, з яких роблять в укриттях підлогу. Для герметичності покриття і дверей використовують пінку. Також облаштовують на місті стояків санвузли, ставлять крани для водопостачання. Для зручності населення заносять лавки», – розповів Володимир Федотов.

Він додав, що часто у підвалах є дерев’яні перегородки, за якими люди зберігають продукти. Їх також використовують як підлогу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!