Де у Львові можна зробити швидкий тест на антиген Covid-19. Локації і вартість

19713 0
Експрес-тести на визначення антигену роблять за процедурою, схожою з ПЛР, коли за допомогою ватного тампона беруть мазок зі слизової оболонки носа або рота.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Львові зростає попит на антиген-тести Covid-19, за яким невакцинованих від коронавірусу впускали б у кафе, ресторани, промислові магазини, ТРЦ, потяги тощо. Їх можна зробити у приватних лабораторіях, Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, на залізничному вокзалі, в аеропорту та навіть при вході в торгові центри. Вартість коливається від 230 до 540 грн, і діють вони протягом 72 годин.

Як повідомила у коментарі Тvoemisto.tv заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська, тести на визначення антигену роблять за процедурою, схожою з ПЛР, коли за допомогою ватного тампона беруть мазок зі слизової оболонки носа або рота. Позитивний результат експрес-тесту свідчить про наявність вірусу в організмі людини в цей момент. На відміну від ПЛР-тесту, який роблять від 5 годин до кількох днів, цей аналіз може бути готовим за 15 хвилин, тому його називають «швидким». Крім того, вони дешевші, ніж ПЛР.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Публікуємо вартість експрес-аналізу у лабораторіях, аеропорту, на вокзалі та в інших закладах:

Лабораторії

Esculab

Антиген-тест можна також попередньо замовити, заповнивши онлайн-форму на сайті «Esculab». Вартість тестування – 290 грн. У лабораторії нагадують і про правила підготовки до дослідження. Зокрема, за 2 дні до цього не слід використовувати спреї або розчини для полоскання ротоглотки, мазі і спреї для носа, не промивати ніс. За 24 години утриматись від вживання алкоголю. За 3-4 перед дослідженням не можна пити, їсти, чистити зуби, курити і жувати гумку.

Додамо, що найближче до головного залізничного вокзалу у Львові є чотири відділення лабораторії «Ескулаб»: вул. Городоцька, 35, вул. Чупринки, 38, вул. Суботівська, 2 та Кульпарківська, 64а. Усі інші адреси можна переглянути тут.

Synevo

У лабораторіях «Сінево» тести на антиген коронавірусу можна здати, заповнивши онлайн-формуВартість дослідження у Львові – 300 грн. Таких центрів є понад 10, вони працюють у різних районах міста з понеділка до суботи, у неділю – вихідний.

Уточнити адресу, графік роботи лабораторних центрів, а також дізнатися про можливість забору інших аналізів можна за посиланням.

Medis

У Львові працює понад 20 відділень лабораторії «Medis» у різних районах міста. За можливості радять планувати свій візит у менш завантажені години, а саме з 7:00 по 8:00 чи після 11:00. Або  ж просто можна обрати зручну дату та час, зробити запис у конкретне відділення та прийти у визначений час, без черг. Записатися на дослідження можна тут.

Тест на антиген в цих лабораторіях коштуватиме 390 грн, а термін його виконання становитиме до 30 хвилин. У лабораторії також нагадують про правила підготовки до здачі аналізів.

Unilab

У лабораторіях «Unilab» у Львові можна зробити тест на коронавірусу STANDARD Q COVID-19 Ag Test. Це – швидкий хроматографічний імунологічний тест на якісне виявлення специфічних антигенів до SARS-CoV-2, наявних у носоглотці людини. Запис проводять виключно попередньо за телефоном 0 800 330 425. Так, не доведеться очікувати в черзі.

Час виконання дослідження становить 15-30 хвилин. Вартість – 500 грн.

Medicover

У лабораторії «Medicover» у Львові швидкий тест AMP Rapid Test SARS-Cov-2 антиген коштуватиме 540 грн. Лабораторія має в місті низку відділень, зокрема на вул. Стрийській, вул. Антоновича, вул. Проф. Ковалика, які працюють щодня, крім неділі, з 8:00 по 20:00. У суботу за скороченим графіком – із 9:00 по 19:00. Лінія «Medicover» для пацієнтів в Україні: 0 800 305 911 – безкоштовно.

Торгові центри

ТРЦ «Victoria Gardens» (вул. Кульпарківська, 226а)

У центральному атріумі торгово-розважального центру працює пункт експрес-тестування. Вартість тесту на визначення антигену коронавірусу – 250 грн (лабораторія UNILAB).

ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30)

Щодня з 9:00 до 20:00 можна зробити експрес-тест відразу перед покупками у ТРЦ «King Cross Leopolis». Його виконує лабораторія «Esculab», яка розміщена на центральній алеї ТРЦ, вартість тестування – 250 грн.

ТРЦ «Forum Lviv» (вул. Під Дубом, 7б)

Пункт експрес-тестування від лабораторії «Esculab» теж працює в центрі на вул. Під Дубом. Тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 проводять щоденно з 10:00 по 22:00 у виставковій зоні ТРЦ (3-ій поверх, великий атріум, з боку супермаркету «Сільпо»). Результати тесту доступні вже за 15 хвилин, а вартість – 250 грн.

Південний (вул. Щирецька)

Мобільну лабораторію антиген-тестів відкрили і в ТВК «Південний». Протягом декількох хвилин фахівці лабораторії «ДіаВітаМед» здійснюють забір матеріалу, аналізують, тестують аналіз та видають довідку від лабораторії з результатом.

Вартість експрес-тесту – 250 грн. Мобільна лабораторія розміщена у торговому центрі «Володимир», 1 поверх. Графік роботи – щодня, крім понеділка, з 9:00 по 14:00.

СТРЦ «Спартак» (вул. Мазепи)

Медична лабораторія «Esculab» виконує дослідження на визначення антигену Covid-19 (експрес-тест) і в СТРЦ «Спартак». Результат можна дізнатися на місці уже за кілька хвилин, а також одразу отримати його на телефон/електронну пошту. Вартість експрес-тесту – 250 гривень, графік роботи – з 9:00 до 20:00. Локація: 1 поверх (біля пункту видачі ROZETKA).

Інше

Головний залізничний вокзал (пл. Двірцева, 1)

У приміщенні головного залізничного вокзалу у Львові теж цілодобово працює пункт експрес-тестування. Тест на антиген роблять в порядку «живої черги», він тут коштує 350 грн. Час очікування – орієнтовно 20 хвилин.

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького (вул. Любінська, 168)

Мобільна бригада «Esculab», яка робить охочим тести на антиген, працює цілодобово навпроти зупинки громадського транспорту на вул. Любінській, 168 та всередині летовища в домитній зоні. Вартість тесту становить 400 грн. 

Окрім цього, у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, що на вул. Круп’ярській, 27, тест на антиген можна зробити за 300 грн. Експрес-тести можна придбати і в аптеках Львова. Ціна за один становить 230-250 грн, однак важливо, що юридичної сили він не має. 

Читайте також: «Посидіть дома, почитайте книжку». Андрій Садовий про нові обмеження у Львові

Безкоштовно здати тест на антиген чи ПЛР-тест можна у поліклініці, але лише у випадку, якщо є ознаки захворювання. 

Нагадаємо, що у Львові почали діяти нові карантинні обмеження, зокрема у місті запровадили вхід у ресторани, кіно, торгові центри, промислові ринки, салони краси, спортзали та фітнес-центри лише для вакцинованих львів'ян. Також всі працівники закладів мають мати повний курс вакцинації від Covid-19. Як містяни сприйняли обмеження і чи дотримувалися нових вимог, читайте у матеріалі, а повний перелік нових правил у червоній зоні карантину можете переглянути тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!