Де на Львівщині можна ловити рибу. Локації та правила

4826 0
Окрім водойм загального користування, є й такі, що надала в користування держава в умовах оренди.
фото: teren.in.ua

фото: teren.in.ua

Загалом на всіх водоймах загального користування Львівщини, тобто на річках Західних Буг і Дністер з притоками та придаткової системою (ставками, озерами, водосховищами), мешканці можуть безкоштовно ловити рибу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник Львівського рибоохороного патруля Зіновій Сисун.

Але, відповідно до правил любительського і спортивного рибальства, які затверджені в Україні, засоби вилову (вудки, спінінги) не можуть перевищувати 5 гачків, а зловити на день можна три кілограми риби максимум. Забороненими є сіткоматеріали, вибухові, хімічні речовини, колючі засоби, електрострум тощо.

Читайте також: Мандрівка Озерами Львова

Однак, крім водойм загального користування, є й такі, що надала в користування держава в умовах оренди. Їх можна використовувати для різних цілей, згідно з земельним та водним кодексами, приміром, для рекреаційних потреб, науково-дослідних, рибогосподарських. Також підприємець має право виділити там частину водойми для риболовлі за певну оплату

«Зокрема, на Львівщині є три тисячі ставків і озер, з них половину надали в оренду, на сотні таких водойм заборонене рибальство, оскільки там вирощують агрокультури. Інші або не використовуються, або використовуються для любительство спортивного рибальства. Часто самі рибаки на сайтах та соцмережах самі обміняються досвдіом на якиз водоймах можна і яка вартість», – каже він.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин. Вілла «Палатин»

Окрім цього, низка водойм, які були технічними і їх використовували для господарських потреб, теж отримали дозвіл на ловлю риби. Йдеться про Добротвірське, Гамаліївське водосходивища, водойми в Яворівському районі (Прилбичі, Терновицю, озеро в селі Оселя та Завадівське водосходище поблизу сіл Грушів, Завадів), а також у Золочеві, Миколаївському районі та Перемишлянах.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!