Де навчитись програмуванню: 9 найкращих технічних ВНЗ України

14196 1
Перед початком вступної кампанії Tvoemisto.tv пропонує рейтинг кращих вузів країни з акцентом на технічну спеціалізацію. НУ "Львівська політехніка" заслужено отримує «бронзу».
Фото: www.pitcs.in, web.kpi.kharkov.ua, pedpresa.com.ua, buki.com.ua

Фото: www.pitcs.in, web.kpi.kharkov.ua, pedpresa.com.ua, buki.com.ua

Журнал «Фокус» підготував загальний рейтинг кращих вузів країни. Не дивно, що майже третина з представлених у ньому вищих навчальних закладів - вузи з акцентом на технічну спеціалізацію. Наприклад, Київський політехнічний займає друге місце рейтингу, та й взагалі - у першій десятці «політехніки» впевнено конкурують з національними вузами.

Щоб скласти рейтинг, видання опитало HR-фахівців 22 великих компаній оцінити готовність випускників вузів до роботи. Оцінка цих фахівців склала 50% підсумкового бала, до неї додалися дані рейтингу представленості вузу в мережі (25%) і показник наукової продуктивності вузів (ще 25%). У рейтингу не брали участь ВНЗ анексованого Криму.

У рейтингу оцінюються вмотивованість випускників до подальшого навчання, рівень отриманих знань, індекс Хірша (оцінка продуктивності вчених) та інші критерії. Якщо вибрати з загального рейтингу, складеного «Фокусом», тільки вузи з акцентом на технічні спеціальності, вийде рейтинг з дев'яти номінантів:

1.       Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

2.       Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

3.        Національний університет «Львівська політехніка»

4.       Донецький національний технічний університет

5.       Національний авіаційний університет

6.       Одеський національний політехнічний університет

7.       Національний аерокосмічний університет ім. Н.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»

8.       Вінницький національний технічний університет

9.       Харківський національний університет радіоелектроніки 

Джерело: ain.ua


Читайте також:
27 Червня, 2015 15:31
Прохожий А где КНУ имени Тараса ГрЫгорьевича???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!