У Львові оберуть ресторан із найкращим сервісом

2765 0
У вересні вдруге стартує «Львівська гостинність» - ініціатива з маркетингу та якості закладів харчування, метою якої є покращення роботи львівських ресторацій та кафе, а також поширення позитивного досвіду їх роботи. Про це йшлося сьогодні повідомили організатори.
фото: kava.lviv.ua, lv.restorania.com, avrora.lviv.ua, www.gazeta.lviv.ua, topclub.ua, v.lviv.ua

фото: kava.lviv.ua, lv.restorania.com, avrora.lviv.ua, www.gazeta.lviv.ua, topclub.ua, v.lviv.ua

Кого тестуватимуть?

Як зазначила Уляна Терлецька, заступник директора Центру підтримки бізнесу NewBizNet, сервіс-тест для закладів Львова відбувається в 4-х категоріях: ресторан, кафе, пивний ресторан/паб, кондитерська.

Участь в тесті є добровільною.

Перед початком тестування ресторатори-учасники матимуть нагоду безкоштовно взяти участь у фаховому семінарі від німецьких фахівців, який відбудеться 8 вересня.

Учасники самостійно обирають, за якою з категорій планують пройти тестування, оплативши частково витрати участі в проекті в розмірі 120 євро. Решту витрат у рамках ініціативи буде профінансовано за підтримки Німецько-українського партнерського проекту у сфері бізнесу.

Як відбудеться тестування?

Згодом, в рамках таємного візиту (mystery-check), заклади відвідує гість-тестер. Щоб отримати відзнаку, необхідно виконати щонайменше 70% вимог візиту. Тестування й оцінка якості проводяться щодо асортиментних пропозицій закладу, рівня якості його сервісу, атмосфери.

За словами Івана Луня, президента Львівського туристичного альянсу, тестуватимуть львівські заклади здебільшого іноземці. Наразі до участі у проекті зголосились 12 закладів.

Учасники отримають сертифікат, але найголовніше, за словами відомого львівського ресторатора Марка Зархіна, рекомендації щодо покращення сервісу у своїх закладах.

Дві тенденції туристичного бізнесу у Львові

Марк Зархін наголосив, що зараз у туристичній галузі Львова можна виокремити дві тенденції. За його словами, туристична галузь стрімко росте, проте не зростає якість. Друга тендендія, на думку Марка Зархіна, наявна самозакоханість рестораторів. "Я не вийняток, - наголосив він. - А найбільше проблем якраз у переповнених ресторанах".

Галина Гриник, заступник начальника Управління туризму ЛМР зазначила, що у Львові зменшилась кількість іноземних туристів, зкорема мова йде про поляків. Проте, за її словами, до Львів продовжують відвідувати гості з України, найбільше наших туристів з Києва, Сходу, продовжують приїздити іноземці, яке мешкають в Києві.

"Львівська гостинність"

Фолькер Штоцнер, керівник Німецько-українського партнерського проекту в сфері бізнесу (Берлін) додав, що до участі у проекті можуть подаватись відомі заклади громадського харчування, а також новостворені і менш популярні. Навіть, якщо заклад не тримує сертифікат, а це також можливо, його власники отримують інструкцію, якою можна скористатись для покращення своїх послуг. 

Серед переваг, які отримують підприємства-учасники, буде докладний експертний звіт, який формуватиметься на підставі тестування закладу. Він міститиме оцінку якості з погляду гостя і, таким чином, допоможе виявити «слабкі місця»,  віднайти потенціал для вдосконалення закладу і покращити якість сервісу в різних ділянках роботи. Окрім цього, заклади, які успішно пройшли тестування, отримають сертифікат якості «Львівська гостинність», який діятиме протягом 2016-2017 років. Розміщений на фасаді закладу, він є важливим маркетинговим та промоційним засобом. Так, досліджено, що у Німеччині ті ресторани, які успішно брали участь в ініціативі якості, змогли підвищити як популярність серед гостей, так і свій оборот в деяких випадках аж на 20%.

Читайте також: У Львові оберуть найкращий ресторан

Під час вступного заходу ініціативи «Львівська гостинність», який відбудеться у вересні ц.р., представники DEHOGA Brandenburg та львівські організатори детально поінформують про зміст та переваги даної ініціативи, а також про тестування закладів. Окрім того, фірма «Moritz Hotelconsulting», яка проводила вишкіл і надавала консультацію закладам гастрономії та готелям в Україні перед проведенням ЧЄ-2012 року, проведе безкоштовний семінар на тему «Здивувати клієнта – просто зробити по-іншому».

В кінці березня 2016 року відбудеться заключний етап проекту та будуть урочисто вручені сертифікати якості «Львівська гостинність».

Довідково

«Львівську гостинність», під час якої вперше в Україні було проведено сертифікацію за німецьким зразком, започатковано 5 липня 2011 р. Комітетом з туризму Львівської торгово-промислової палати, німецькою Асоціацією готельно-ресторанного бізнесу землі Бранденбурґ (DEHOGA Brandenburg), Німецько-українським партнерським проектом у сфері бізнесу, Львівським туристичним альянсом, Центром Підтримки Бізнесу NewBizNet за партнерства Львівської міської ради.

Зразком для «Львівської гостинності» стала ініціатива «Бранденбурзька гостинність» у Німеччині, з допомогою якої DEHOGA Brandenburg підтримує рестораторів німецької федеральної землі у забезпеченні належної якості та маркетингу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!