Де найлегше застудитись улітку

3989 0
Лікарі переконують, що застудитися влітку набагато легше, ніж у холодну пору. Пропонуємо 5 місць, де найлегше дістати захворювання в теплу пору.
фото: dama.pp.ua, lady.tochka.net, freecond.com.ua.

фото: dama.pp.ua, lady.tochka.net, freecond.com.ua.

1. Протяги. Не відчиняйте одночасно вікна й двері. Уникайте протягів за будь-якої температури за вікном. Будьте обережними в транспорті, може добряче продути.

2. Вентилятори і кондиціонери. Ці прибори можуть спровокувати не тільки застуду, а й запалення. Ризик подвоюється, якщо ви знаходитеся в зоні потужного потоку повітря. Якщо в приміщенні є кондиціонер, рекомендуємо вдягатися тепліше. Також можна накидати додаткові речі, як тільки-но ви зайшли до кімнати.

3. Морозиво і холодні напої. Споживати цей товар слід із розумом. Ніколи поспішайте, робіть невеличкі ковтки та відкушуйте маленькі шматочки. В іншому випадку ризикуєте спровокувати різке охолодження верхніх дихальних шляхів.

4. Купання. Не заходьте до води, якщо її температура нижче 20 градусів. Ніколи не купайтесь більше 15 хвилин. Якщо ви тільки-но прийшли на пляж, не поспішайте до водойми. У випадку переохолодження обов’язково зігрійтесь гарячим напоєм.

5. Капризи погоди. Літня погода буває мінливою. Будьте обережні зі зміною її настроїв. Якщо температура впала, діставайте теплий одяг. Також рекомендуємо не зловживати прогулянками під дощем без парасолі.

За матеріалами: medpulse, www.jlady.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!