Де припаркуватися у Львові. Інтерактивна мапа, ціни

35320 0
У Львові мешканці можуть паркуватися за 3 грн/год., натомість інші водії можуть запаркуватись у Львові, заплативши від 5 до 50 грн за годину.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Наступного року Львів планують розділити на 5 зон паркування та підвищити вартість паркування у два рази. Натомість поки що це рішення не підтримали, тож зараз у Львові діє дві зони паркування. Tvoemisto.tv пропонує інтерактивну мапу всіх легальних парковок у Львові та їх вартість.

Читайте також: Чому паркування в містах не може бути безкоштовним (І у Львові теж)

Перша зона паркування охоплює центральну частину міста, зокрема закриті майданчики на Валовій та «Вернісажі», де плата за паркування становить не більше 20 грн, та відкриті майданчики, де за парковку доведеться заплатити не більше 15 грн/год.

У другій зоні паркування, до якої відносять решту території міста поза центром, вартість паркування не перевищує 5 грн/год. Окремі парковки біля аеропорту та туристичних автобусів коштують не більше 20 грн та 50 грн за годину відповідно.

Для мешканців Львова діють пільги, тож запаркуватися на платних парковках, прилеглих до будинків, вони можуть за 3 грн/год. Із 19:00 до 8:00, а також у вихідні та святкові дні мешканці прилеглих до парковки будинків за стояну не платять.

Читайте також: Що таке перехоплювальні парковки та як вони можуть покращити Львів

Найбільшим оператором паркувальних майданчиків у Львові, що обслуговує 49 паркувальних майданчиків у місті із загальною кількістю паркомісць 1302, є ЛКП «Львівавтодор». На майданчиках ЛКП водії можуть заплатити за парковку банківською картою, sms-повідомленням, QR-кодом, скористатися послугою «мобільне паркування» через додаток додаток Unip та Privat24. Також на місяць, квартал чи рік можна купити паперові абонементи, а згодом планують запровадити й електронні.

Вартість абонементів на паркування  ЛКП «Львівавтодор»

Закрита зона паркування

І місяць – 2800 грн;

ІІІ місяці – 7000 грн;

VI місяців – 12000 грн.

І зона паркування

І місяць – 2100 грн;

ІІІ місяці – 5200 грн;

VI місяців – 9000 грн.

ІІ зона паркування

І місяць – 700 грн;

ІІІ місяці – 1700 грн;

VI місяців – 3000 грн.

Абонементи для мешканців Львова

І місяць – 590 грн;

ІІІ місяці – 1650 грн;

VI місяців – 2900 грн.

Купити абонементи на паркування у І та ІІ зонах можна на закритих парковках у касира на вул. Валовій та на вул. Лесі Українки на виїзді з парковки «Вернісаж». Мешканці ж, щоб купити абонемент на паркування, мають укласти договір на пільгове паркування та отримати картку в офісі ЛКП «Львівавтодор» на вул. Пасіки Галицькі, 7.

Вікторія Ейсмунт

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!