Де у Львові купити вакцину проти грипу? Адреси

10842 0
У Львові та області триває щорічна вакцинація від вірусів грипу. Купити вакцину у Львові можна наразі лише за трьома адресами.
Фото: positime.ru

Фото: positime.ru

За повідомленням головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталії Тімко, на сьогодні вакцину проти грипу можна придбати:

- в аптеці №44 (м. Львів, вул. Симоненка, 4), тел. 263-23-36;

- у ТзОВ «Гіруда» (м. Львів, вул. Героїв УПА, 58-в), 237-19-93;

- у Західноукраїнському дитячому спеціалізованому лікувально-діагностичному центрі (м. Львів, вул. Дністерська, 27), кабінет щеплень, тел.270-21-83. Провести щеплення можна у кожному з вищезазначених закладів.

«Якщо вакцина купується в аптеці, яка є за межами лікувально-профілактичного закладу, реалізація вакцини відбувається виключно за рецептом лікаря. Рецепт може виписати лікар будь-якого фаху та будь-якого лікувально-профілактичного закладу», розпіовла Наталія Тімко.

Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною та ефективною для створення повноцінного захисту організму проти грипу від 4 місяців до року, інформує прес-служба департаменту охорони здоров’я.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я та досліджень ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського НАМН України», цього епідемічного сезону 2014-2015 років в Україні прогнозується одночасна циркуляція вірусів грипу А(Н3N2), подібного до штаму A /Техас/50/2012(Н3N2); А(H1N1), подібного до A /California/7/2009 (H1N1) pdm09, а також вірусу грипу, подібного до штаму B / Massachusetts/2/2012 (лінія Ямагата).

В Україні вакцинація проти грипу відноситься до рекомендованих щеплень, але не входить до календаря обов’язкових щеплень.

Оптимальний час вакцинації проти грипу: жовтень – грудень, оскільки підйом захворюваності на грип в нашій країні зазвичай припадає на січень-березень.

Головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ЛОДА з вакцинопрофілактики Наталія Гончар наголошує, що єдиним протипоказанням до застосування вакцини є алергія на білок курячого яйця.

«Після придбання, вакцину можна транспортувати у сумці-холодильнику, при цьому необхідно дотримуватись температурного режиму від +2 до +8ºС, обов’язково зберегти чек, у якому відображено час покупки та звернутись у медичний заклад для виконання щеплення» – додає Наталія Гончар.

Вакцинацію необхідно проводити в кабінетах щеплень лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання. Перед щепленням лікар обов’язково повинен оглянути пацієнта, виміряти температуру тіла, з’ясувати анамнез життя та визначити наявність чи відсутність протипоказань.

Читайте також: Кому і коли варто вакцинуватися від грипу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!