Де у Львові можна безкоштовно вивчати литовську

3823 0
Понад 3 мільйони людей у світі сьогодні розмовляють литовською мовою. У Львові є чимало мовних курсів, де пропонують вивчення цієї мови, але всі вони – платні. Однак, як з’ясувало Tvoemisto.tv, у Львові таки існує безкоштовна альтернатива – Школа літуаністики ім. М.К. Чюрльоніса та Центр балтистики.
фото: restinworld, grif.spb, lovi-moment.com.ua, uastudent.com

фото: restinworld, grif.spb, lovi-moment.com.ua, uastudent.com

Школа літуаністики

Це освітній осередок Товариства литовців у Львові, який співпрацює з Литвою, зокрема із Шауляйським університетом і  Вільнюською академією мистецтв. Зберігаючи автентичні традиції, там навчають литовської мови, історії та культури, діють фольклорні ансамблі та молодіжна організація, а влітку для учнів проводять табори. Групові заняття з літуаністики – безкоштовні. Їх проводять в суботу та неділю, за домовленістю. Школа відкрита як для литовців, так і для українців різного віку та рівня знань.

Де: Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, вул. Анатолія Вахнянина, 29.  Деталі шукайте у спільноті у Facebook.

Читайте також: Беатріче Белявців: Багато Львів'ян виїжджають до Литви

Львівський центр балтистики

Центр займається просвітницькою діяльністю серед студентів та всіх, кого цікавить балтійський регіон. Спочатку там навчали тільки латиської мови як другої іноземної в Університеті, знайомили з історією, культурою та літературою Латвії. Втім вже 4 роки відкритий кабінет балтійських мов, де також вивчають литовську. Викладач – Петро Білинський.

Де: Львівський національний університет імені Івана Франка, головний корпус,  ауд. 121Е. Телефон для довідок: 0322 603 402.

Підготувала Ірина Матвіїшин


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!