Де у Львові можна безпечно купатись в озері

6067 0
Мешканців закликають бути обережними під час літнього відпочинку на воді.
ілюстративне фото: прес-служба ЛМР

ілюстративне фото: прес-служба ЛМР

Лише два озера у Брюховичах є придатними для купання. В інших водоймах на території Львова купатись заборонено, про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Цього літа є два водні об’єкти, на яких організовано масовий відпочинок з дотриманням усіх вимог безпеки – санітарних норм, належного облаштування пляжу, наявності рятувальних служб і медпункту», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Замість Винниківського: де поплавати влітку. Топ-9 озер неподалік Львова

Так, офіційно купальний сезон відкрито на озерах ТзОВ «Колиба» та ФОП Савчук, які розташовані у Брюховичах. На цих озерах провели необхідні роботи для якісного та безпечного масового літнього відпочинку.

Зокрема, очистили плеса і дна водойм, підготовили і облаштовали пляжі та прилеглі території, позначили межі купання на акваторії, обладнали медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, персоналом.

Читайте також: Де на Львівщині безпечно купатися. Перелік водойм

Також двічі в місяць проводять контрольні забори якості води, а також додаткові аналізи – після кожної зливи, оскільки у воду змивається пісок, бруд.

Нагадаємо, що з Винниківського озера у квітні спустили воду, щоб провести там реконструкцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!