Де у Львові можна подивитися фільми на даху кінотеатру

4647 0
З початку літа у Львівському кіноцентрі на вул. Володимира Великого фільми транслюватимуть на даху. Уже рік кіноцентр діє на базі колишнього кінотеатру «Сокіл».

Цей кінотеатр у парку Горіховий гай був заснований 1978 року і називався «Орлятко». У 90-х отримав назву «Сокіл». У 2014 році міська рада назвала його Львівським кіноцентром зі збереженням функціонального призначення. Директором став громадський діяч Андрій Породко, – пише Gazeta.ua.

Сьогодні у колишньому «Соколі» зроблено нові вікна, хол, реставрують підвал, горище.

Зараз фільми у кіноцентрі транслюють об 13:00, 17:00, 19:00, крім середи. У неділю додатково показують мультфільми – о 13:30 та 15:00. 17:00 година неділі – це завжди ретро-сеанси. Перед показом працівник кінопрокату розказує про кіно, яке будуть показувати. За афішею можна слідкувати у Facebook.

«У той час, коли з комунальних театрів злітає остання штукатурка і куски покрівлі, у нас щодня відбувається 3 сеанси. Даємо площу під вистави молодіжних театрів за низьку ціну. Це вже мистецький центр, – говорить Андрій. – Люди готові іти на старе, некомерційне, артхаузне кіно. І ціна квитка у нас – 25 гривень».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!