Де у Львові можна відчути дух Різдва. Підбірка локацій

2154 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку локацій у Львові, де можна відчути дух Різдва.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

«На Різдво до Гаю»

У Шевченківському Гаю відвідувачі довідаються, як святкували Різдво наші пращури та спробують традиційні святкові смаколики. Долучитися можна за попередньою реєстрацією за посиланням. З 13:00 до 16:00 організатори обіцяють вертепи та колядки у стодолі зі села Либохори. З 15:00 до 16:00 у колядницькій майстерні відвідувачі заходу дізнаються про особливості святкування Різдвяних свят та заколядують пісень із нового збірника музею. 

Різдвяна шопка

У Львові, на площі Ринок, встановили авторську інтерактивну різдвяну шопку. Сценка шопки складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі та розмальованих дітьми. Цю шопку ставлять у центрі Львова вже 8 рік поспіль. Встановлення шопки є однією з найпоширеніших європейських традицій напередодні Різдва. У Львові останні роки біля Ратуші встановлюється шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц».

Ялинка у центрі міста

Ялинку почали встановлювати 16 грудня біля Театру опери та балету. Її висота лише 14 метрів, ялинку прикрасили в минулорічну ілюмінацію. Традиційного Різдвяного ярмарку у Львові цього року не буде.  Верхівку дерева прикрасили стилізованим протитанковим їжаком. іздвяне дерево світитиме п'ять годин на день з 17:00 до 22:00. 

«Різдвяна ніч»

У театрі  ім. Марії Заньковецької відбудеться вистава «Різдвяна ніч». Глядачам пропонують подивитися історію про те, як Оксана чекатиме новенькі черевички в подарунок, а Вакула спіймає чорта за хвоста – аби лише прихилити до себе чорноброву красуню, чорт вкраде місяця, а Чуб і компанія сидітимуть у мішках у звабливої Солохи. Початок о 17:00.

Різдвяний Дідух

Традиція робити дідуха виникла в українців ще у дохристиянські часи. Наші пращури були хліборобами: виготовляючи дідуха, вони дякували богам за щедрі врожаї. У Львові продовжують цю давню традицію та щороку встановлють Різдвяного Дідуха у центрі міста.

«Різдво у Львівській опері»

7 січня Волинський народний хор вітатиме усіх львів’ян із світлим святом Різдва. У цей вечір звучатимуть старовинні колядки та щедрівки, а також відомі та знайомі нам різдвяні композиції. Початок о 16:00 в Львівському оперному театрі.

Підготувала Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!