Де у Львові можна зарядити телефон від велогенератора

5026 0
Учора, 4 червня, у нашому місті встановили велогенератор для безкоштовної зарядки мобільних пристроїв. Усі охочі зможуть зарядити свій телефон або планшет, просто крутячи педалі.
фото: glavpost.com, ecotown.com.ua

фото: glavpost.com, ecotown.com.ua

Відтепер прогулюючись центром Львова, можна не переживати про низький заряд акумулятора свого смартфона. Все, що вам знадобиться для підзарядки улюбленого девайсу, це трішки покрутити педалі. 

Цього тижня, 4 червня, на площі Ринок встановили громадський велогенератор для зарядки мобільних телефонів, де всі охочі зможуть зарядити свій телефон або планшет, крутячи педалі. Подію приурочили до Дня енергії.

Виглядає «енергетична новинка» як велотренажер зі столиком, в який вбудовано зарядний пристрій. Телефон буде заряджатися до тих пір, поки власникові не набридне крутити педалі.

Читайте також: Як виглядатиме зелена зупинка у Львові. Фото

На розробку велогенератора команді львівських активістів знадобився один рік. Проект «Майстерня клімату», в рамках якого виникла ініціатива, розпочався в травні 2014 року. Цей проект об'єднав звичайних людей, які самостійно впроваджують технології енергозбереження та відновлюваної енергетики для громадського користування.

«Сподіваємось, що велогенератор спонукатиме людей бути креативнішими та більш сучасними, а також відкритими до нових альтернативних джерел енергії, які є екологічно дружніми і не створюють викидів вуглекислого газу в атмосферу, на відміну від традиційних викопних видів палива», - розповіли активісти «Майстерні клімату».

Джерело: EcoTown


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!