Політична реклама

Куди ховатися львів'янам у випадку війни

2237 0
Останнім часом львів’яни почали цікавитися щодо наявності, стану та порядку використання захисних споруд на території Львова, а також організації заходів з укриття населення в них.

Як інформує прес-служба Львівської міської ради, захист  робітників і підприємств, установ та організацій, які продовжують свою діяльність в особливий період, повинен передбачатись у сховищах (захисні споруди різних форм власності) та укриттях. Відповідальність за організацію заходів і утримання відповідних укрить для них несуть керівники підприємств, установ та організацій.

Захист населення здійснюється у створеному фонді захисних споруд простішого типу, підземного простору – підвальні приміщення, підземні переходи, підземні автостоянки, метрополітен, гірничі виробки тощо, після відповідного дообладнання в підготовчий період, за що відповідають органи місцевого самоврядування.

Укриття простішого типу – це споруди, які забезпечують захист людей від світлового випромінювання і уламків зруйнованих будинків, а також понижують дію проникаючої радіації, ударної хвилі вибуху і радіоактивного випромінювання на зараженій території.

До укриттів простішого типу також належать спеціально збудовані щілини, бліндажі а також підвали та інші заглиблені приміщення, які пристосовуються  для захисту людей при введенні «особливого стану» протягом 12-24 год.

Створення фонду захисних споруд здійснюється завчасно, шляхом:

а) комплексного освоєння підземного простору господарського призначення в інтересах захисту населення, як то:

пристосування під захисні споруди підвальних приміщень у будівлях та спорудах, що будуються або вже існують;

пристосування під захисні споруди окремо стоячих заглиблених споруд, що будуються або вже є;

пристосування під захисні споруди приміщень в цокольних будівлях та спорудах, що будуються або вже існують.

«Захисні споруди та укриття повинні розташовуватись в межах радіусу збору осіб, що укриваються на відстані від 200 до 500 метрів.

Станом на 20 березня 2014 року у Львові, у відповідності до відпрацьованих розрахунків укриття населення районів,  наявні площі найпростіших укрить забезпечують потребу у повному обсязі.

Інформацію про наявність таких укрить в конкретному житловому мікрорайоні, а також розрахунок укриття мешканців житлових будинків мешканці міста можуть отримати в ЛКП (ЖЕК) за місцем проживання або у відділі житлового господарства районних адміністрації», – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Віктор Іваніцький.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!