Де у Львові наступного року реставруватимуть історичні балкони

1767 1
Деякі з 19 об’єктів-памя’ток архітектури, мають шість балконів, а деякі – один чи два.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

Минулої п’ятниці, 15 листопада, завершився прийом заявок від мешканців на участь у Програмі співфінансування реставраційних робіт у будинках-пам'ятках архітектури. Заявки подали мешканці 19 будинків-пам’яток. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Ми приймаємо тільки ті будинки, які є пам’ятками архітектури, а також такі, де мешканці готові профінансувати свою частку та можуть надати доступ до електрики і води. Це – основне. А ще бажано, щоби вони мали укладений охоронний договір. Однак розуміємо, що, може, не всі, хто подав заявки, мають такі договори, то вони ще матимуть час на те, аби укласти їх», – каже вона.

За словами Лілії Онищенко, деякі з 19 об’єктів-памя’ток архітектури, мають шість балконів, а деякі – один чи два. Є будинки на площі Ринок, на вул. Левицького, вул. Франка, вул. Брюлова, вул. Крушельницької.

Читайте також: На проспекті Шевченка у Львові відреставрували дерев'яну браму. Фото до та після

«На рік ми робимо 30-40 балконів. Протягом року можна зробити навіть 60 балконів з тими фахівцями, які в нас є. Перш за все, треба буде підготувати проєктну документацію на ті балкони, що виберемо, щоби на початок року провести тендер і приступити до робіт», – додає вона.

Нагадаємо, у Львові затвердили вже третю Програму співфінансування реставраційних робіт у будинках — пам’ятках архітектури. Також визначили чітку суму, яку власник балкона має заплатити безпосередньо виконавцю робіт як аванс — це 10 тис. гривень. Решту суми оплачує місто. Так, воно бере на себе виготовлення проектно-кошторисної документації, експертизу цієї документації, проведення тендерної закупівлі й укладення договору з підрядником.

Окрім цього, у Львові з 2018 року діє програма співфінансування реставрації дверей та брам, а цього року почала діяти також програма реставрації вікон.

Олександра Бодняк



Читайте також:
18 Листопада, 2019 23:24
Adam А хто буде відповідати за вже "відремонтовані" які і 4 роки не витримали після "реставраціїї" (вул.Вербицького 9)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!