Де у Львові найдорожче житло

5784 0
Попри критичне зниження активності, у певних районах Львова квартири середнього класу на вторинному ринку не дешевшають.
фото: photofact.in.ua, www.pravda.lutsk.ua

фото: photofact.in.ua, www.pravda.lutsk.ua

Найдорожчими в цьому ціновому сегменті є помешкання на площі Ринок та довкола неї, розповів в інтерв’ю Tvoemisto.tv експерт з питань нерухомості компанії «IVA Нерухомість» Святослав Могиляк.

«Найдорожчі квартири на площі Ринок та біля неї. Це очевидно. На самій площі Ринок, може, і 2 тисячі доларів, якщо нормальні умови. Розвалюха – 1200 доларів за метр»,  сказав він.

За словами ріелтора, нижче тисячі доларів за метр не падають у ціні квартири в центрі по вулицях Дорошенка, Гнатюка та на проспектах Свободи і Шевченка.

Високі ціни на квартири в центрі зумовлені також і тим, що їх вигідно здавати в подобову оренду. За словами експерта, помешкання в австрійському чи польському будинку без ремонту, яке підходить під подобову оренду, коштуватиме орієнтовно 900 доларів квадратний метр, а квартира з ремонтом  1000-1200 доларів за метр.

Читайте також: Львів увійшов до трійки міст за попитом на оренду приміщень

На рівні тисячі доларів тримаються ціни на нерухомість у районі вулиць Генерала Чупринки, Мельника, Єфремова та прилеглих до них.

Як зазначив Святослав Могиляк, цю частину міста обирають власне для життя з огляду на якісну стару забудову, розвинуту інфраструктуру, добрі школи та багато зелені.

Натомість у Личаківському та Залізничному районах квадратний метр у польському будинку коштуватиме 750 доларів США.

Якщо ж говорити про новіші будинки, то не надто знижуються ціни на так звані «чешки». Такі квартири є по вулицях Лінкольна, Петлюри, Княгині Ольги і квадратний метр у них коштує приблизно 650 доларів США.

Якщо ж говорити про дешевші квартири, то в панельному будинку на Сихові квартиру з ремонтом можна придбати по 500 доларів за квадратний метр.

«Квартира в панельному будинку зараз просто копійки коштує, навіть із євроремонтом: у вас на плиті стоїть кава, ви заселяєтеся і живете»,  зазначає експерт.

Також житло можна знайти і за 400 доларів за квадратний метр, але це будинки в глибині Сихова, Левандівки, Пасічної чи в районі Окружної.

Святослав Могиляк прогнозує, що і так незначний попит на вторинну нерухомість і надалі зменшуватиметься. До кінця року квартири в цьому сегменті втратять ще 20% ціни.

Тарас Базюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!