Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

59300 3
Міськрада вчергове закликає не купувати квартири у цих забудовників, аби уберегти себе від шахрайства.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

Львівська міська рада оновила перелік незаконних забудов, які будують на території міста. Здебільшого такі забудовники не мають дозвільних документів або будують із порушеннями чинного законодавства. 

Читайте також: Скандальну забудову на вулиці Шевченка узаконять

 

ЖК «Форест Хілл» на вул. На Нивах. За інформацією ЛМР, будинок збудували без документа, що надає право на виконання робіт та з порушеннями містобудівних умов, ДБН і перевищенням допустимої поверховості.

ДАБК подала до суду на зубдовника, тож наразі справа на початковій стадії перебуває у Львівському окружному адміністративному суді.

Реконструкція квартири №11 на вул. Шевченка, 39. У забудовника немає права власності чи користування на земельну ділянку, а також відсутні документи, які дозволяють виконувати будівельні роботи. Справа також перебуває у Львівському окружному адміністративному суді.

Зблоковані павільйони на вул. Володимира Великого, 117. Їх будують без дозвільних документів та документа, що посвідчує право користування земельної ділянкою. ДБК видав припис про демонтаж, утім судові процеси тривають і досі.

ЖК «Варшава Хоум» на вул. Варшавська, 22. Забудовник ГО «Наше ідеальне місто» не має містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, документів на право землекористування, розробленого належним чином та затвердженого проекту будівництва, а також документів, які дають право виконувати будівельні роботи. Днями Львівський окружний суд задовольнив позов ДАБК і постановив знести будинок.

Читайте також: У Львові створили онлайн-мапу з інформацією про житлові забудови. Де подивитися

ЖК «Вілла Варшава» на вул. Варшавська, 54. Забудовник також не має містобудівних умов і обмежень, оформленого і затвердженого проекту та документа, що дозволяє виконувати роботи. Справа щодо знесення цього будинку перебуває у суді.

ЖК «Престиж Умань» на вул. Уманська, 4. На зведення цього ЖК не видавали містобудівні умови та обмеження, забудовники не розробили проект та не отримали документи, що надають право виконувати роботи. Справа про знесення також перебуває у суді.

Будівельні роботи у квартирі №6 на вул. Балабана, 6. Роботи виконують без дозволів ДАБК, тож справа наразі перебуває у Львівському окружному адміністративному суді.

Споруда на вул. Балтійська, 20. Забудовник не отримав містобудівні умови і обмеження, документи на право землекористування, не затвердив проект та не отримав дозвіл на будівельні роботи. Суд ухвалив знести цей будинок.

ЖК на Личаківській, 259. Замовник будівництва ТзОВ «Лідер Моноліт» не має містобудівних умов і обмежень, розробленого на затвердженого проекту, а також дозволу на виконання робіт, тож наприкінці березня за рішенням суду місто почало демонтувати незаконну 7-поверхівку.

Читайте також: У Львові вперше знесуть незаконну 7-поверхівку

ЖК на вул. Антонича – Майданна. Замовник будівництва – ПАТ «Автогаражний кооператив №15 Галицького району Львова», підрядник: ПАТ «Ірокс». Ще два ЖК, замовниками якого є ПАТ «Ірокс» на вул. Тернопільська, 42 та Шевченка, 418 також визнали незаконними.

Міськрада вчергове закликає не купувати квартири у цих забудовників, аби уберегти себе від шахрайства. Із повним переліком законних і незаконних новобудов у Львові можна ознайомитися за посиланням.

Львів’яни також можуть звернутися за безкоштовною юридичною консультацією до Асоціації західноукраїнських забудовників.


Читайте також:
4 Липня, 2019 11:53
Леся Дуже здивувалася, що скандальна Снопківська 18, збудована без жодних дозвільних документів, уже відсутня в переліку. Отака у нас корумпція: з самого початку будівництва, з 2014 року, всі можливі служби - дабі, мерія, районна адміністрація, сбу - були повідомлені про початок робіт, але впродовж цілих двох років дозволили це позорище будувати. Гроші ро[***] все. То може спростити всім нам життя і взагалі скасувати будь-які доозволи? Нехай кожен робить що забажає, не лише товстосуми.
18 Квітня, 2019 11:47
Вячеслав А почему не конфисковать все незаконно построенные сооружения, посадить хозяев строительства и тех, кто подписывал незаконные документы и всё с конфискацией. Да и ещё посадить тех, кто не среагировал по своему долгу службы на самое начало строительства. Почему?
13 Квітня, 2019 07:18
Олексій А куди дивиться міська рада,гроші очі засліпило.Багатоповерхівку збудувати-це ж не буд.вагончик поставити...Корупція чистої води.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!