Де у Львові подивитися фільми просто неба: три локації

22183 0
Цього літа у Львові працюють одразу кілька кінотеатрів під відкритим небом. Тут відвідувачі можуть не тільки насолоджуватися фільмами, а й відпочити на свіжому повітрі. Tvoemisto.tv пропонує підбірку вуличних кінотеатрів у місті.
Фото: Максима, Баландюха, facebook.com/lvivfilmcenter, facebook.com/Забуте-Кіно-762004700564183

Фото: Максима, Баландюха, facebook.com/lvivfilmcenter, facebook.com/Забуте-Кіно-762004700564183

«Забуте кіно»  у Стрийському парку

Щоп’ятниці у на галявині у Стрийському парку львів’яни та гості міста можуть переглядати фільми безкоштовно. Організатори пропонують їм старенькі стрічки, які демонструватимуть на проекторі.

Свої «двері» кінотеатр «Забуте кіно» відриває для відвідувачів о 21:00. Із собою організатори радять брати каремати або будь-що, на чому буде зручно сидіти під час перегляду. У дощові дні кінопокази відміняються. Стежити за новинами імпровізованого кінотеатру можна на сторінці у Фейсбуці.

Звертаємо вашу увагу, що цього тижня кінопоказів не буде. Їх відновлять уже наступного тижня.

Кінопокази у Парку культури

У п’ятницю, 15 липня, у Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові стартує проект «Кіно в парку з Кредобанком». Щовихідних львів’яни матимуть змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба у гарному товаристві.

Кожної п’ятниці, суботи та неділі усі бажаючі зможуть переглядати тут кінострічки безкоштовно.  Показ фільмів відбуватиметься просто неба на галявині перед головним входом у парк.

Як розповіла Tvoemisto.tv заступникдиректора з розвитку Парку культури Христина Пархуць, цьогоріч «Кіно у парку з Кредобанком» буде особливим. Так, фільм для недільного перегляду зможуть обирати самі глядачі. Щотижня на сторінці проекту у Фейсбук кілька стрічок виставлятимуть на голосування. Ту, яка набере найбільше голосів, і побачать глядачі. Окрім того, КредоБанк обіцяє розігрувати серед тих, хто голосує за фільми, подарунки.

Перший сеанс «Кіно в парку…» відбудеться 15 липня у рамках фестивалю «Ніч у Львові». Відкриватиме проект фантастична комедія Юліуша Махульського «Сексмісія» («Нові амазонки»). А вже у суботу організатори пропонують переглянути стрічку «Сніданок у Тіффні».

Початок фільмів запланований орієнтовано на 21:30. Вхід на подію безкоштовний.

Кіно під зорями у Кіноцентрі

У Львівському кіноцентрі, що на вулиці Володимира Великого, працює кінотеатр на даху.  Як розповів Tvoemisto.tv Андрій Породко, директор Lviv Film Center, перегляд фільмів під відкритим небом тут проводять щовихідних. За поганої погоди тут обіцяють використовувати спеціальне накриття, аби дощ не заливав відвідувачів.

На даху одночасно переглядати фільми можуть 65 людей. Вартість одного сеансу: 40-50 грн.

Початок сеансів зазначають о 22:00 годині, але безпосередньо показ фільму починається трішки пізніше (на 15-40 хв) – залежно від того, коли стає достатньо темно. Проте до початку фільму можна випити чай/каву/ помилуватись дуже гарним заходом сонця над озером/пофотографуватись.

Територія імпровізованого кінозалу застелена спеціальним покриттям, є м'які безкаркасні крісла та меблі з палетів. Також можна приносити власні каремати та будь-що, на чому буде комфортно сидіти під час перегляду. Також організатори радять прихопити коцики/пледи, бо коли сонце сідає, стає прохолодно.

Уже завтра для відвідувачів Кіноцентру покажуть легендарну стрічку Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

Читайте також: У Львові пройде міжнародний театральний фестиваль

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!