Де у Львові поїсти «на ходу»: концептуальні заклади вуличної їжі

19850 1
Перекушувати «на ходу» можна з користю – головне правильно обрати місце. Tvoemisto.tv дізналося, де у Львові є заклади вуличної їжі, й обрали концептуальні заклади, які представляють принципово різні кухні: бельгійські вафлі, круасани, млинці, хот-доги та традиційну для львів’ян каву.

Бельгійські вафлі «Jolly»

Особливості

У кафе можна придбати справжні бельгійські вафлі. Власниця запевняє, що рецепт купили в Бельгії й він є таємницею. Також офіціантами в кафе є лише хлопці.

«Прочитала дослідження, що у хлопців відвідувачі купують більше і частіше. А оскільки наша основна аудиторія – жінки, тому у мене працюють тільки хлопці. Хоча раніше були й дівчата», –розповідає власниця Оксана Крупа.

Родзинкою закладу є кава-глясе особливого приготування.

Дизайн

Дизайн виконано у рожево-білих тонах. Така гама переважає як в інтер’єрі, так і в чашках для кави, баночках, в які можна взяти морозиво з собою.

Кухня

У «Jolly» відвідувачі можуть скуштувати вафлі з морозивом чи «Нутеллою» та додаванням сиропів. Також у закладі продають морозиво, яке роблять за італійською технологією, проте на основі пломбіру, який готують за радянськими стандартами. У морозиво додають шматочки фруктів: перетерту полуницю, ківі, чорницю тощо.

Особливістю закладу також є фірмове глясе (кава з морозивом).

Як запевняє Оксана Крупа, у більшості закладів Львова його готують неправильно, адже глясе повинно бути густим, а споживати його мають ложкою.

Щодо ціни, то за вафлю відвідувач віддасть від 8-ми до 15-ти гривень залежно від наповнювача.

Локація

Вул. Дорошенка, 2. Також кафе можна відвідати у Чернівцях та Хмельницькому, а в планах власниці – відкрити заклад такого типу в кожному обласному центрі України.

Lviv Croissants

Особливості

Круасани – це новинка в сфері швидкого харчування. Процес випікання булочки відвідувачі можуть побачити на власні очі, а, отже, й впевнитись у якості та свіжості продукту. Також гість кафе може сам скомбінувати інгредієнти для булочки, скориставшись меню-конструктором.

Кухня

У «Lviv Croissants» придбати можна тільки круасан. Проте, він є низькокалорійним продуктом. Випічку роблять із листкового дріжджового тіста без додавання поліпшувачів, які впливають на смак їжі. Для тих, кому важко обрати інгредієнти з меню-конструктора, у закладі можна посмакувати фірмовими круасанами. Також до круасанів додають соуси власного виробництва.

Із напоїв можна замовити каву й чай. Влітку – лимонад власного виробництва та молочні коктейлі. У закладі з часом планують варити компоти власного виробництва. 

Дизайн

Інтер’єр закладу простий, без зайвих та надуманих елементів. У дизайні використано природні матеріали: камінь, дерево та скло.

У кав’ярні є відповідні дошки, де гості можуть залишити відгук або побажання чи оголошення. Дошки поділено на категорії: «ви кохаєте», «знайомства», «жарти» тощо.

Заклад мережі, що розміщений у проїзді Крива Липа, має невеличке приміщення. Там розміщено барні стійки, тому він працює у режимі «візьми з собою». Проте, за іншими адресами, пекарні більші за площею, тож люди можуть присісти надовго й насолодитись атмосферою й кухнею пекарні. 

Локація

Проїзд Крива Липа, 10; проспект Свободи,9; вул. Князя Романа, 18.

iCoffee

Особливості

Власники закладу запевняють, що продають не каву, а емоції. Тож уже з першого разу відвідувачі можуть випробувати себе на удачу. Для цього потрібно кинути два кубики, а цифра, що випаде, означає знижку, яку отримає людина. Якщо вам пощастить і цим числом буде 12, то кава – безкоштовна. Вдруге прийшовши у кав’ярню, відвідувач отримує безкоштовний круасан, а втретє – мінус 5 гривень за напій.

Кухня

У кав’ярні, окрім традиційного львівського напою, можна перекусити круасаном, кексом чи французьким макаруном.

Фірмова кава закладу – «Ванільний ранок». Напій виходить рожево-синього кольору, а все завдяки спеціальній поливці та крихт рожевого шоколаду. Також відвідувачі можуть замовити чай та какао.

Середня вартість напоїв – 30 гривень.

Дизайн

Усі заклади мережі виконані у рожевих тонах, знаходяться у невеликих приміщеннях. Основна ідея концепції – кав’ярня має стати третім місцем між роботою та домом. Тож у закладі є книги, покривала та подушки. В одному з них, що у проїзді Крива Липа, другий поверх асоціюється з великим домашнім ліжком. Стелю прикрашено «хмаринками» та гірляндами, а лежати відвідувачі можуть на горі подушок із покривалами.

Локація

Підземний перехід (біля гот. Жорж); проїзд Крива Липа; вул. Коперника, 17 (вхід у Палац Мистецтв); вул. Князя Романа, 16.

Добрий Пес

Особливості

«Добрий пес» – це невеличка хот-дожна, і тут продають справжні американські хот-доги. Так запевняє сама власниця закладу. Адже перед тим, як відкрити «Доброго пса», не один вечір провела досліджуючи американську вуличну їжу та її особливості.

Основна аудиторія закладу – студенти, проте відвідують його люди 35–40 років. Ідея полягає в тому, щоб створити такі заклади фаст-фуду, котрим довіряють люди.

Кухня

У «Доброму псі» – відкрита кухня, тож відвідувачі можуть бачити як саме готується їх хот-дог. Булку, а також сосиски для страви виготовляють на замовлення закладу. Також у «Доброму псі» до хот-дога додають соуси: сальса, баварський тощо.

Усі хот-доги мають назви чоловічих імен. До прикладу, «Шульц» (німецьке ім’я) – із баварською сосискою, а «Хосе» (мексиканське) подається з тушкованою квасолею тушеною по-мексиканськи. Є й «українські» хот-доги «Іван» – з молочною сосискою, капустою та соусом з домашнього майонезу й гірчицею та «Микола» – квашена капуста, шпондер і соус.

Із напоїв – чай, кава, кока-кола. Влітку продають розливне пиво та квас.

Середня ціна за хот-дог – 20 гривень.

Дизайн

В інтер’єрі закладу переважають собаки – на постерах, картинах, є навіть статуетки. Всередині розміщено класичні хот-дожні стійки з високими кріслами. Мрія власниці – організувати хот-дожну «на колесах», а поки, окрім «Доброго пса», володіє ще фаст-фудом з бургерами – «Корова кольорова».

Локація

Вул. Дорошенка, 45.

Французькі млинці

Особливості

«Французькі млинці» – це заклад суто вуличної їжі. Тут відсутні місця для сидіння, їжу відвідувачі беруть виключно із собою. Кухня не включає різноманіття – це млинці різних видів: від солодких до солених. Замовляти пропонують у віконечку. Процес приготування млинців можна спостерігати з вулиці.

Кухня

Пропонують у закладі млинці трьох видів: курка-гриби (31 грн), курка-сир (25 грн), а також банан-нутелла (22 грн). Також можна замовити чай та каву. Кава є двох видів – американо та лате. Ціна від 8 до 16 гривень.

Дизайн

Екстер’єр закладу виконано у темних кольорах. Для відвідувачів також є книга скарг та пропозиції. В ній можна часто побачити записи від іноземців – французькою, арабською и англійською мовами.

Локація

Вул. Краківська, 7.

Підготувала Мар’яна Федина

Фото: Антон Чуйко


Читайте також:
8 Липня, 2017 18:24
Денис [***]s://[***].facebook.com/profile.php?id=100018504369649 ще тут можно скуштувати млинці та вафлі зі смачною кавою.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!