Де у Львові цього року облаштують світлофори. Локації

1668 0
Від 2015 до 2019 року у Львові виділили 14 ділянок, на яких комісія з безпеки дорожнього руху пропонувала встановити світлофори.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Цього року у Львові встановили світлофорні об’єкти на вул. Кульпарківській за двома адресами. Зокрема, біля будинку №145, де є щільна забудова. У мешканців був запит через великий травматизм на ділянці, – розповідає у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління інженерного господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Іван Матківський.

Також на в’їзді в місто на перехресті Кульпарківська – Трускавецька облаштували світлофор із засобом, що фіксує швидкість машин, які заїжджають до міста. За статистикою, у режимі фіксації і з наявними дорожніми знаками, 43% водіїв все ж перевищують швидкість.

Читайте також: Місто розумних та жорстоких. Як регулюють світлофори у Львові

У межах реконструкції вулиць будуть облаштовувати світлофори на перехресті Хмельницького – Опришківська. Також на вул. Шевченка, де будують квазі-кільце, передбачили зміну Т-подібного світлофорного регулювання на масштабніший об’єкт.

Окрім цього, змінити світлофор можуть і на вул. Хуторівка, біля ринку «Шувар», оскільки там змінили кількість смуг.

«Станом на зараз коштів на інші, нові світлофори не передбачали, хоча ми подавали, за рішення комісії з безпеки дорожнього руху, першочергові об’єкти, де слід їх облаштувати. Перш за все, це місця концентрації ДТП, аварійні ділянки тощо», – каже він.

Читайте також: Колись там був перехід або Чому аварії на Городоцькій могло б і не бути

Додамо, що від 2015 до 2019 року у Львові виділили 14 ділянок, на яких комісія з безпеки дорожнього руху пропонувала встановити світлофори. Так, у місті, відповідно до виділених коштів, реалізовують по два-три об'єкти на рік. А у 2019 році вдалося закінчити п’ять – на вул. Богданівській, Пасічній – Лисинецькій, Володимира Великого – Яневій, Городоцькій біля «Скрині», Городоцькій – Народній.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!