На правах реклами

Де у Львові цьогоріч освітлять пішохідні переходи. Онлайн-карта

2394 0
Скільки пішохідних переходів освітлюють цього року та за якими адресами, відтепер можна дізнатися за допомогою інтерактивної карти. Оприлюднили та оновлюють цю інформацію активісти кампанії «Безпечне місто».
Фото: myroslav-if.livejournal.com

Фото: myroslav-if.livejournal.com

На карті позначені пішохідні переходи, роботи з освітлення яких вже розпочалися. За словами авторів карти, найближчим часом там розмістять інформацію про ділянки, освітлити які місто планує до кінця року.

«На даний момент ми розмістили інформацію з чотирьох районів Львова. У подальшому плануємо додати ще інші два, а також позначити небезпечні пішохідні переходи, які варто освітлити наступними», – розповів Орест Купчак, один із розробників карти.

Карту можна переглянути тут

Львів – перше в Україні місто, яке використовує таку систему освітлення.  Як показала практика, це допомагає не лише пішоходам, а й водіям, які вже за 100-200 метрів бачать перехід. Додатково освітлюють і тротуари поблизу дороги.

Всього у Львові вже 40 освітлених переходів. Першочергово освітлюють місця найбільшої концентрації ДТП. До уваги беруть не лише інтенсивність руху автомобілів та пішоходів, але й швидкісний режим. До кінця року місто обіцяє освітлити не менше сотні переходів.

 «Ми запрошуємо львів'ян бути активними та небайдужими до питання безпеки на дорозі. Ознайомлюйтесь із картою планованих робіт по освітленню пішохідних переходів, а також подавайте власні пропозиції, адже це наша з Вами безпека», – зазначив Андрій Шевців, керівник фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді.

Ознайомитися з картою освітлених пішохідних переходів можна за посиланням.

Повідомити про небезпечні неосвітлені пішохідні переходи можна на електронну скриньку  [email protected] або на facebook-сторінку, а також за телефоном (032) 297-1000.

Нагадаємо, забезпечити 50% освітлення нерегульованих пішохідних переходів – один із пріоритетів стратегії розвитку Львова до 2020 року


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!