Де у Львові вже можна «побачити» весну. Фоторепортаж

10444 0
Вже наприкінці цього тижня, 1 квітня, у ботанічному саду Львівського національного університету ім. Франка стартує сезон екскурсій. Нині там саме сезон цвітіння первоцвітів. Tvoemisto.tv дізналося більше про цей ботанічний сад та як туди потрапити на екскурсію.
фото: Дарини Романець

фото: Дарини Романець

Особливості

 Дендрологічна колекція саду налічує понад 1300 таксонів дерев та кущів, серед яких особливу цінність становлять рододендрони (рід рослин родини вересових), масове цвітіння яких припадає на квітень-травень. Однак, у цей час відвідувачів тішитимуть своїм квітковим вбранням і магнолії, деревовидні піони та багато інших дерев та кущів.

Родзинками саду є колекції трав’яних рослин (понад 1500 таксонів), що своїми кольоровими барвами довершують гармонію квіткового багатства. Це чисельні сорти лілійників, півників, жоржин, тюльпанів гіацинтів тощо.

Екскурсії

Екскурсії у ботанічному саду Львівського національного університету ім. Франка проводитимуть кожного вівторка і четверга, починаючи із 1 квітня і до жовтня. Екскурсійні групи – до 20 осіб. Ціна за екскурсію становить 274 гривні, тобто близько 14 грн з особи. Щоб записатися, потрібно скористатися контактами, які вказані на офіційному сайті.  

День відкритих дверей

Щорічно ботанічний сад упродовж сезону організовує дні відкритих дверей, які проходять 6-8 разів на рік. Про них інформують на офіційному сайті. Вхід у ці дні – вільний. Гості саду мають нагоду ближче ознайомитися з колекціями рослин та гарно й корисно провести свій відпочинок, адже, зазвичай, у ці дні організовують різноманітні екскурсії, конкурси для дітей, виступають творчі колективи, ансамблі тощо.

17 квітня відбудеться перший день відкритих дверей цього року, який називатиметься «Магія весни». В цей день можна побачити масове цвітіння тюльпанів, гіацинтів, нарцисів та яскравого-рожевого рододендрона сіхотинського.

Нині ж у ботанічному саду цвітуть первоцвіти.

На фото: Білоцвіт весняний

На фото: Печіночниця звичайна

На фото: Ряст

На фото: Собачий зуб

На фото: Сон розкритий

На фото: Крокуси

Довідка. Ботанічний сад ЛНУ ім. Франка – один з найстаріших ботсадів в Україні. В цьому місці зосереджені рослини, які зібрані з усіх куточків світу. Тут, у великих оранжереях,  представлена колекція рослин закритого ґрунту (понад 1500 таксонів), яка внесена до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять Національне надбання. Найстарша рослина саду – дамара могутня, якій приблизно 160 років, поважний вік мають і фінік канарський (близько 140 років), саговики, цереуси (близько 100 років).

Підготувала Даря Романець

Фото автора

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів

за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!