У двох храмах Львова відкриють «Двері божого милосердя»

3812 0
В Українській Греко-Католицькій Церкві започатковано Надзвичайний Ювілейний рік Божого милосердя. У цей час Святіший Отець закликає вірних до покаяння та отримання відпусту гріхів через прийняття Святих Тайн та здійснення паломництва до Святих дверей. У Львові «Двері божого милосердя» діють у двох храмах.
фото: фото: catholicnews.org.ua, lukrainaincognita.com, photo-lviv.in.ua

фото: фото: catholicnews.org.ua, lukrainaincognita.com, photo-lviv.in.ua

Святі двері із 19 грудня відкриті в Архикатедральному Соборі Святого Юра (пл. св. Юра, 5) і Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11).

Також здійснити паломництво до «Дверей Божого милосердя» можна ще у трьох храмах Львівської архиєпархії: Успення Пресвятої Богородиці (с. Страдч), св. Миколая (смт. Глиняни), Собору Пресвятої Богородиці (с. Прилбичі).

Довідка. Католицька Церква вже протягом століть кожний 25-ий рік проголошує роком Святим. Початком Ювілею є відкриття так званих «святих дверей». Йдеться про двері, які є в кожній з чотирьох папських базилік Риму та які відкриваються лише під час Святого року. Обряд вказує на те, що під час Ювілею для вірних доступний «надзвичайний шлях» до спасіння. Ці умови деколи змінювались.

Цьогоріч Папа Франциск оголосив, що такі ювілейні двері будуть відкриті також в кожній католицькій дієцезії та в кожній єпархії світу, щоб вірні могли увійти ювілейними дверима до Божого храму та відчути красу Божого милосердя.

Джерела: kapelanstvo.info, rafail.com.ua

Опублікувала Яна Гончарова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!