Де у Львові з'явилися нові велодоріжки

3632 0
Велосипедні доріжки вже облаштували на вулиці Волоській та Снопківській. Наступними на черзі будуть вулиця Стуса та проспект Червоної Калини.
фото: pravo-znaty.org.ua

фото: pravo-znaty.org.ua

На вулиці Волоській облаштували тротуари та велодоріжку, захистивши їх від автомобілів, які раніше хаотично паркувалися на цьому місці.
Велодоріжка на Волоській – це продовження великої веломагістралі, яка веде з Сихова до центру міста. Відтак по завершенню реконструкції вулиць Стуса та Червоної Калини сихівчани отримають можливість швидко доїхати до центру альтернативним «зеленим» транспортом. Після запланованого ремонту вулиці Івана Франка передбачається, що Волоська також стане односторонньою. 
«Між вулицею Волоською і Стуса є вже майже готова після реконструкції вулиця Снопківська. Тепер це вулиця заспокоєного руху. Тут запроваджено односторонній рух автотранспорту та велосипедну контрсмугу в протилежну сторону», - розповів радник міського голови Львова Олег Шмід. 
Вартість облаштування тротуарів і велодоріжки на двох вулицях - 960 тис.грн.
Загалом до 2020 року у Львові планують збудувати 268 км окремих велодоріжок
Нагадаємо, що на сьогодні у Львові є 45 км велосипедних доріжок. До кінця року їх планують зробити 60 км
Цьогоріч велосипедні доріжки заплановано на пр.Чорновола на ділянці від вул. Липинського до вул. Під  Дубом, на вул. Стуса, на вул. Шевченка (від трамвайної лінії до Рясне), на пр.Свободи, на пр.Червоної Калини.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!