Де з 1 жовтня у Львові оформлятимуть паспорти?

5507 0
Кабінет міністрів України зобов'язав з 1 жовтня 2014 року здійснювати реєстрацію місця проживання та оформлення паспорта виключно через регіональні центри з надання адміністративних послуг. Постановою Кабміну такі функції передали ЦНАПам від міграційної та реєстраційної служб. Проте ЦНАПи Львова наразі таких повноважень не отримали. Tvoemisto.tv дізналось, де відтепер у нашому місті видаватимуть паспорти громадянина України.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Мова йде про оформлення та видачу паспорта громадянина України, у тому числі у зв’язку зі зміною прізвища та замість пошкодженого, втраченого або викраденого документа, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку, реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання та місця перебування особи, а також видачу довідки про реєстрацію місця проживання та місця перебування.

«Є розпорядження Кабміну від 16 травня цього року, яке зобов’язує місцеві державні адміністрації, при яких утворені ЦНАПи, з 1 жовтня надавати деякі послуги міграційної та реєстраційної служби. Проте, що стосується міста Львова, такі послуги поки що й надалі будуть надаватися міграційною службою та підрозділами служби державної реєстрації», – повідомила tvoemisto.tv начальник адміністративно-господарського управління Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Вона пояснила, що, аби ЦНАПи у місті почали оформляти паспорти, треба, щоб депутатський корпус Львівської міськради вніс таку функцію до переліку послуг ЦНАПів – на засіданні сесії міської ради.

Зі слів чиновниці, аби центри надання адмінпослуг у Львові змогли взяти на себе такі нові функції, потрібна відповідна площа, технічне забезпечення, меблі, працівники тощо.

«Станом на зараз змін саме для Львова немає. Проте підготовча робота ведеться, триває пошук приміщень, складаються кошториси. Та це потребує часу і коштів», – додала Валентина Бартошик. Наразі через ЦНАПи надають послуги виконавчих органів Львівської міської ради, Держгірпромнагляду, інспекції ДБК, одна послуга санстанції і одна – МНС.

Щодо видачі паспортів та реєстрації місця проживання у Львівської області, т. в. о. голови облдержадміністрації Юрій Турянський повідомив, що станом на сьогодні на Львівщині діють 29 центрів надання адміністративних послуг. 20 з них – при районних державних адміністраціях та 9 при міських радах міст обласного значення. Лише у чотирьох районах площа для центрів надання адмінпослуг не відповідає стандартам. Найближчим часом цю проблему обіцяють вирішити, інформує прес-служба ЛОДА.

Адреси і контакти підрозділів реєстраційної служби у Львові та області.

Адреси і контакти підрозділів міграційної служби можна знайти тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!