Дефіцит електроенергії в Україні скоротився до 17%

1610 0
До цього дефіцит сягав 27%.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Станом на сьогоднішній ранок виробники електроенергії забезпечують 83% споживання. Так, дефіцит скоротився на 17%, а до цього ж він сягав 27%.

Джерело: прем'єр-міністр Денис Шмигаль

«Станом на сьогоднішній ранок виробники електроенергії забезпечують 83% споживання. До всіх операторів системи розподілу — обленерго — доведені ліміти споживання по кожній області, які пріоритетно забезпечують живлення об’єктів критичної інфраструктури. Потреби інших споживачів — підприємств та житлового сектору — забезпечуються на 40-50%», - написав він.

Шмигаль додав, що відновлення триває, що дозволяє скорочувати час відключень, а також переходити до прогнозованих планових графіків.

Читайте також: Чому не у всіх вимикають електроенергію і не дотримуються графіків. Пояснення «Львівобленерго»

Зазначимо, що через стабілізацію в енергосистемі України львівські енергетики сформували графік подачі електроенергії для споживачів. Світло подаватиметься двічі на добу по чотири години. 

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко провів нараду, на якій повідомив про міста, де найбільше не дотримуються графіків відключення світла. Серед лідерів – Київ, Львів та Полтава.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!