В енергосистемі України зберігається дефіцит потужності в 19%

941 0
Зокрема 5 грудня в одну з підстанцій в Одеській області ворог випустив одразу 7 ракет, тому в країні продовжують діяти графіки відключень.
Фото умовне

Фото умовне

Дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатися й надалі, зараз він становить 19% від прогнозного споживання. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 6 грудня.

Він зауважив, що вчора Сили протиповітряної оборони збили понад 60 російських ракет, і завдяки цьому результату, окрім врятованих життів, енергетична система України залишилася цілісною і контрольованою диспетчерами «Укренерго». 

Читайте також: Росія запустила ракети по Україні, хвиль може бути декілька

«Попри влучання в окремі об’єкти енергетичної інфраструктури, енергетики обіцяють вже найближчими днями ліквідувати наслідки вчорашніх обстрілів», — відзначив він.

Загалом за останні місяці, як повідомив очільник уряду, від масованих атак росіян зазнали пошкоджень 35% ключових об'єктів магістральних мереж. 70% з них були обстріляні по два й більше разів, зокрема 5 грудня в одну з підстанцій в Одеській області ворог випустив одразу 7 ракет, тому в країні продовжують діяти графіки відключень.

Нагадаємо, що 5 грудня, по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що росіяни запустили ракети з району Волгодонська, Каспійського та Чорного морів. Зокрема, вибухи пролунали у низці областей України. Детальніше читайте тут.
 
Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!