Дефіциту хліба в Україні в Мінекономіки не прогнозують

1419 0
Загалом останні 10 днів ціни не зростали.
фото: www.volynnews.com

фото: www.volynnews.com

Дефіциту хліба в Україні не буде. Наразі внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою. Про це повідомляє пресслужба Міністарства економіки, торгівлі та сільсікого господарства України з посиланням на міністра Ігоря Петрашка.

«Забезпеченість пшеницею і хлібом – важливе питання, яке турбує українців. Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити збіжжя з нового врожаю, у нас буде 3 млн тонн пшениці – у два рази більше ніж минулого року, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде», – каже він.

Міністр також зауважив, що три тижні тому був ріст цін за певними товарними позиціями, який вдалося зупинити. Загалом останні 10 днів ціни не зростали.

Читайте також: Хліб і ковбаса - лише в упаковці. Поради для приготування безпечних канапок

Зокрема, причини зростання цін носять, в першу чергу, сезонний характер, адже перед Великоднем спостерігається подорожчання цін на окремі категорії продуктів. Однак, за його словами, непередбачуваних стрибків не було і не буде. Друге – це девальвація, яка відбувається з валютою. Третя причина – це спекулятивний елемент, над подоланням якого в міністерстві вже працюють.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!