Дефіциту потужності в енергосистемі немає, – Укренерго

965 0
Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 13 лютого, споживання електричної енергії в Україні поступово зростає. Проте дефіциту потужності в енергосистемі поки що немає. Даної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Джерело: НЕК Укренерго.

«Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання», — пояснили в Укренерго.

Крім того, зараз інтенсивно працюють гідроелектростанції через повінь, а збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Водночас триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

Читайте також:  Львів'ян закликають не вказувати свої адреси на фейкових каналах про відключення світла

Отже,  ліміти споживання до областей сьогодні не доводились через відсутність дефіциту потужності. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

Нагадаємо, що НКРЕКП оштрафувало «Львівобленерго» на 85 тисяч гривень «за несвоєчасне оновлення інформації на сайті».

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!